Як за допомогою часникової води захистити орхідею і «переконати» її швидше зацвісти

10.09.2024   20:34    431

Квітуча орхідея прикрасить будь-який інтер’єр. Однак якщо ця тендітна квітка буде схильна до хвороб, то і виглядатиме вона відповідно. Рослина потьмяніє, перестане цвісти.

Подробиці

Щоб орхідея була здорова і красиво цвіла, багато садівників і любителів намагаються знаходити якомога більше безпечних народних способів, які не вимагають сильних витрат.

Наприклад, ефективною вважається часникова вода. Її можна застосовувати для поливу та позакореневого підживлення.

Останні новини:  Як з користю застосувати яблука, що опадають: дачникам на замітку

Застосовувати засіб можна до двох разів на місяць. Він принесе користь, коли опадають бутони, що не розкрилися, а на корінні і листі починають з’являтися хвороби або ознаки шкідників. Також таке добриво сприяє рясному цвітінню.

Як приготувати підживлення

Треба взяти 200 г часнику з лушпинням і помістити під прес, а потім перекласти в банку. Після цього продукт слід залити літром чистої та відстояної прохолодної води. Потім тару необхідно закрити кришкою та залишити на 5 днів у прохолодному місці.

Далі потрібно процідити засіб й перед поливом розбавити з літром чистої води.

Останні новини:  Що робити, якщо озимий часник проріс до холодів

Для обприскування голівку часнику розминають та заливають окропом. Через 20 хвилин розчин проціджують і розбавляють літром води. 3 столові ложки концентрованого засобу змішати із літром відстояної води.