Виною китайські електромобілі: Volkswagen може закрити завод в Китаї на фоні падіння продажів

Сьогодні,   19:43    215

Volkswagen зіткнувся з ще одним можливим закриттям заводу, цього разу в Китаї, найбільшому ринку компанії. Хоча Китай є найбільшим ринком для Volkswagen, вітчизняні виробники електромобілів поступово витісняють конкурентів.

 

Через уповільнення попиту Volkswagen і його китайський партнер по спільному підприємству SAIC Motor планують закрити фабрику або сповільнити виробництво. Згідно з новим звітом Bloomberg, SAIC Volkswagen готується закрити завод у Нанкіні. Джерела, знайомі з ситуацією, повідомили, що це може статися вже наступного року.

Останні новини:  Потужністю 1000 сил: Lotus представив електричний гіперкар під назвою Theory 1

Завод виробляє автомобілі Volkswagen Passat і кілька Skoda з річною потужністю до 360 000 автомобілів. SAIC Volkswagen вже зупинив виробництво на одному заводі, а другий уповільнює виробництво з можливим закриттям.

Джерела повідомили, що виробництво на заводі в Нінбо, який виготовляє моделі Skoda, було припинено на кілька місяців і може також загрожувати закриттям.У VW China відповіли Bloomberg News, сказавши, що усі заводи SAIC Volkswagen працюють нормально відповідно до вимог ринку та прогнозів.

Останні новини:  Електричний Zeekr 001 може стати гібридним

За даними джерел, на заводі може бути капітальний ремонт. Volkswagen сподівається переломити падіння продажів, співпрацюючи з вітчизняними автовиробниками, такими як XPeng і SAIC, щоб запустити більш конкурентоспроможні моделі для китайських покупців. Проблеми Volkswagen не обмежується Китаєм. Компанія також відчуває труднощі на внутрішньому ринку. Вперше за свою 87-річну історію Volkswagen розглядає можливість закриття заводу в Німеччині. Фінансовий директор Арно Антілітц сказав, що проблема полягає в надлишку потужностей, оскільки європейці купують менше автомобілів.



autogeek.com.ua

Останні новини:  Розкішний кросовер Lexus за 5 мільйонів помітили в Україні