Що потрібно робити з хризантемами восени, щоб вони перезимували

09.09.2024   16:11    479

Не всі хризантеми потрібно викопувати на зиму. Є й ті сорти, які переносять морози в саду – Янтарна леді, Яблуневий цвіт, Лелія, Сонечко, Ромашка, та інші.

Якщо ваш квітник прикрашають саме такі квіти, з приходом осені вони потребують особливого догляду, який допоможе їм безболісно перенести прийдешні морози.

Подробиці

Якщо осінь видалася сухою, клумбу з хризантемами потрібно поливати. При цьому важливо стежити, щоб крапельки води не залишалися на листі або бутонах.

Останні новини:  Вересень прийшов, і саме час висівати сидерати

Після квітникарі рекомендують переходити до розпушування ґрунту, в процесі якого варто позбавлятися бур’янів.

Слідкуйте за прогнозом погоди – останній, найрясніший з поливів виконується перед настанням серйозних холодів.

На одну рослину знадобиться близько 5-6 літрів води. Потім землю під хризантемами належить укрити мульчею із соломи чи листя.

Останні новини:  Для землі це рай: чим засіяти ділянку після збирання картоплі у вересні

Немаловажне значення має і підживлення – з цією метою через 5-6 годин після поливу в землю вносять фосфорно-калійні добрива.

Зробити це краще наприкінці серпня чи першій декаді вересня. На “квадрат” землі потрібно 40-60 г суперфосфату, який потрібно змішати з 25-30 г калійної солі.

Навіть стабільно холодна погода не означає, що заходи щодо догляду за квітами добігли кінця. У цей період належить зайнятися обрізанням.

Останні новини:  Прямі ознаки готовності гладіолусів до осіннього викопування

При зрізанні залиште пеньочки, висота яких над землею становить близько 15 см. Після завершення процедури потрібно вкрити хризантеми шаром в 25-40 см сухого перегною.