Для землі це рай: чим засіяти ділянку після збирання картоплі у вересні

Сьогодні,   08:14    151

Вимоги картоплі до ґрунту досить високі. У процесі зростання та плодоношення культура забирає з ґрунту велику кількість фосфору та калію, без яких про хороший урожай у наступному сезоні говорити не доведеться.

Для того щоб заповнити запаси цих мінералів, досвідчені городники вдаються до допомоги сидеративних культур. Розповідаємо далі в матеріалі про одну з найефективніших рослин, якою можна засіяти картопляну ділянку після збирання врожаю. Це просто дивовижний сидерат!

Йдеться про олійну редьку, здатну в рази підвищити родючість ґрунту під картоплю. Це особливий різновид редьки, яка не утворює коренеплодів. Має стрижневий корінь, що сягає глибини до 1 метра і більше, завдяки чому видобуває мінерали з великих глибин.

Останні новини:  Що покласти в лунку для помідорів під час посадки, щоб вони “росли як на дріжджах”

Корисні речовини переробляються і накопичуються в зеленій масі рослини, а після її розкладання знову опиняються в поверхневих шарах, причому у легко засвоюваній формі. Вона вважається потужним розпушувачем навіть для важких ґрунтів, включаючи глинисті.

Засіюю цим ділянку після збирання картоплі – і рясний урожай не знаю куди й подіти: дивовижний сидерат

Олійна редька також знезаражує ґрунт, позбавляє його від парші, дротяника та нематод. Для цього її необхідно скосити у фазі цвітіння, приблизно через 35-40 днів після висіву, оскільки концентрація ефірних олій в рослині в цей час є максимальною.

Таким чином, у майбутньому сезоні ґрунт під картоплю буде підготовлений до нових посадок. Відтак на пухкому, поживному та знезараженому ґрунті культура буде добре рости і обов’язково порадує вас рясним урожаєм.

Останні новини:  Засіб від капустянки: достатньо пригостити її кашею

Довідка:

Редька олійна отримала свою назву за рахунок високого вмісту жиру в насінні. З неї, як і з ріпаку, можна виготовляти олію. Але в сільському господарстві її частіше використовують на корм худобі, як медонос і як сидеральну культуру.

Крім того, останній спосіб застосування набув особливо широкого поширення не лише у великих фермерських господарствах, а й на присадибних ділянках.

Останні новини:  Кращі методи боротьби з попелицею



noviydoctor.com