Росія розгорнула рідкісну систему ППО на Кримському мосту

02.09.2024   11:30    553

Росія розгорнула рідкісну модифікацію системи ППО “Панцир” безпосередньо на Кримському мосту, який з’єднує материкову частину Росії з анексованим Кримським півостровом.

Це розгортання нещодавно було висвітлено на зображеннях, опублікованих Telegram-каналом «Кримський вітер», де показано розміщення системи поблизу критичної інфраструктури.

Супутникові зображення підтверджують, що система «Панцир» була присутня на мосту принаймні місяць, що вказує на довгострокову стратегію захисту цього життєво важливого маршруту від потенційних ударів ЗСУ.

Останні новини:  Командир "Ахмата" визнав добровільну здачу кадирівців у полон ЗСУ

Панцир-С1М

Йдеться про експортний варіант із броньованою кабіною, встановленою на шасі КамАЗ-53958, яка пофарбована в пустельний камуфляж. Примітно, що ця версія, мабуть, була унікальним прототипом, який раніше демонструвався на Параді Перемоги в Тулі та виставлявся на форумі «Армія 2024».

Ця модель «Панцир» під назвою «Панцир-С1М» має кілька покращених тактико-технічних характеристик порівняно зі стандартними моделями, включаючи збільшену дальність і висоту для ураження повітряних цілей. Він може використовувати ракети двох типів, 57Е6М-Е та 57Е6-Е, обидві складові системи “Панцир-С1”.

«Панцир-С1М» призначений для протиповітряної оборони невеликих військових об’єктів від літаків, вертольотів, крилатих ракет, тактичних балістичних ракет і високоточної зброї. Також служить для підсилення підрозділів ППО під час масових атак з повітря.

Останні новини:  Російські регіони атакували безпілотники


wheel-news.com




1111529