Путін прибув у Монголію

03.09.2024   13:21    286

Російський диктатор Володимир Путін прибув з офіційним візитом до Монголії. Про це повідомляють російські пропагандисти та адміністрація президента Монголії.

Країна визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС), який видав ордер на арешт Путіна, однак у Москві не переймалися небезпекою затримання.

Пізніше стало відомо, що кортеж російського диктатора покинув аеропорт.

Візит Путіна до Монголії – останні новини

Як писав , неурядова правозахисна організція Human Rights Watch (HRW) закликала владу Монголії затримати російського президента Володимира Путіна під час його візиту до країни. Там нагадали, що у червні Монголія заявляла про “непохитну підтримку” МКС. Також з цього року у суді засідає монгольський суддя Ерденесбальсурен Дамдін.

Останні новини:  У США запланована зустріч Зеленського з Трампом та Гарріс

Водночас речник Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі доктор Фаді ель-Абдалла заявив, що Монголія зобов’язана заарештувати Володимира Путіна. За його словами, судді МКС розглядатимуть випадки “відмови від співпраці” з боку країн-підписантів і повідомлятимуть Асамблею держав-учасниць, яка може “вжити будь-яких заходів, які вважатиме доречними”.

Однак за інформацією видання Bloomberg, Путін отримав гарантії, що його не затримають під час візиту до Монголії за ордером Міжнародного кримінального суду.

Останні новини:  Чому місто Гаага заборонило рекламу авто з ДВЗ, подорожей на літаках та лайнерах

“Немає ризику арешту Путіна. Перед будь-якими закордонними поїздками весь спектр переговорного формату узгоджується заздалегідь, і приймаюча країна дає 100% гарантії, що ні Путін, ні хтось із членів делегації не будуть затримані”, – запевнив Сергій Марков, близький до Кремля політичний консультант.


uapress.kyiv.ua