Пози сну: про які риси характеру вони розкажуть

09.09.2024   15:40    615

Людина вибирає пози уві сні несвідомо, не керуючись правилами чи заборонами. Вона проявляє свою істинну сутність, оскільки не може контролювати тіло, як це відбувається під час неспання. Про що ж можуть розповісти пози сну?

«Королівська» поза

Вона притаманна людям спокійним і впевненим у собі. Людина лежить на спині, руки по швах. Варіантом цієї пози може бути «морська зірка», коли кінцівки широко розкинуті. Таке положення сплячого свідчить про його відкритість, товариськість, сміливість і лідерські якості. Він любить комфорт, зважує свої рішення, не робить учинків, які поставили б його в скрутне становище. Люди, що приймають «королівську» позу, люблять привертати увагу оточуючих, домагатися поваги і успіху. Зазвичай, їх сон глибокий і якісний.

Останні новини:  Перевірені способи чищення квартири від запаху сечі тварин

Поза сну «Зародок»

Пояснюється бажанням сховатися в материнській утробі, де всі люди колись відчували захист і безпеку. Сплячий лежить на боці, зігнувши ноги в колінах і притиснувши їх до тулуба. Руки схрещені на грудях або просто зігнуті в ліктях. Часто людина при цьому загортається в ковдру, наче в кокон. Така поза властива людям, що страждають на неврози, фобії та депресію. Зовні людина може здаватися врівноваженою, але в глибині душі це уразлива беззахисна дитина, що потребує турботи. Сон таких людей зазвичай поверхневий, їх мучить безсоння.

Поза сну «на животі»

Останні новини:  Причини кризи у стосунках: як зберегти сім’ю

Різновидом цієї пози вважають «позу чаплі», коли сплячий трохи згинає ногу в коліні і відсуває в бік. Такі люди зазвичай дуже точні і акуратні, люблять все контролювати. Не виносять критики, але до інших мають завищені вимоги. Їм потрібно багато особистого простору. Вони примхливі і непередбачувані, схильні до частої зміни настрою, а також вразливі до стресів. Медики переконані, що позу на животі часто використовують жінки під час місячних і люди, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Пояснюється це тим, що органи живота злегка здавлюються, що зменшує біль і дискомфорт.

Останні новини:  Ефективний метод швидко випрати старі подушки

Поза сну «Напівзародок»

Сплячий лежить на боці, злегка зігнувши руки і ноги. Таке становище найбільш фізіологічне і корисне для організму. М’язи розслабляються, сон протікає спокійно. Ця поза розповість про хороше психічне та фізичне здоров’я людини, а також про її впевненість у завтрашньому дні.