“Немає ніяких обох сторін”: президент Сербії заперечив свої зв’язки з Путіним

02.09.2024   12:11    478

Президент Сербії Александар Вучич заперечив свої тісні зв’язки з російським диктатором Володимиром Путіним. За його словами, він не зустрічався та не розмовляв з Путіним щонайменше два з половиною роки після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україні. Про це сербський президент сказав, виступаючи на конференції Globsec у Празі, передає Radio Free Europe.

“Немає ніяких обох сторін. Ми на шляху до ЄС. Так, у нас традиційно дуже добрі зв’язки – і ми цього не приховуємо, і я цього не соромлюся – з Росією; так було завжди між сербами і росіянами”, – заявив Вучич.

Президент Сербії додав, що нещодавно мав “чудову” розмову з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Останні новини:  Новий індійський легкий танк Zorawar успішно завершив випробування в пустелі

“Ніхто в Європі не погоджується зі мною в цьому питанні, але всі в Європі розуміють мою позицію”, – наголосив він.

Вучич вважає, що Сербія реалізувала свій порядок денний зростання і реформ “краще, ніж будь-хто інший”.

Сербія – останні новини

Раніше у статті Financial Times розповіли, що Сербія налагоджує тісні зв’язки з командою Дональда Трампа, проте водночас намагається дотримуватися середнього курсу в багатополярному світі. У матеріалі зазначають, що навіть, працюючи зі США, Вучич розвиває відносини з Китаєм, а також підтримує зв’язок Сербії з Росією, хоча й переважно через посередників і тримаючи президента РФ Володимира Путіна на відстані.

Останні новини:  Данія профінансувала виготовлення в Україні 18 САУ "Богдана" - вони вже воюють

Також видання FT заявило, що Сербія непомітно нарощує продажі боєприпасів на Захід, які врешті-решт йдуть на оборону України. Зазначається, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році обсяг експорту боєприпасів із Сербії в Україну через треті сторони становив близько 800 мільйонів євро.


uapress.kyiv.ua




1111529