Населення Землі досягне піку в 10 мільярдів до 2060-х, а потім почне зменшуватися

01.09.2024   15:30    572

Населення Землі, за прогнозами, досягне свого піку у 10 мільярдів людей до 2060-х років, після чого почне поступово зменшуватися.

У багатьох країнах з високим рівнем доходів, таких як Японія та більшість європейських держав, вже спостерігається спад чисельності населення. Однак, всупереч очікуванням, це не призвело до значного зменшення екологічного впливу. Навпаки, збільшення чисельності літніх людей, які потребують більше ресурсів, посилює екологічний тиск. Старше населення проводить більше часу вдома і проживає у більших житлових приміщеннях, що збільшує їхній вуглецевий слід.

Останні новини:  Сонячна буря нагородила Землю новим радіаційним поясом

Варто зазначити, що в багатих країнах вуглецевий слід на душу населення є значно вищим, ніж у країнах, що розвиваються. Це означає, що навіть зі скороченням населення у розвинених країнах їхній вплив на навколишнє середовище залишиться суттєвим. Якщо ці держави не зможуть зменшити зв’язок між економічним зростанням та викидами вуглекислого газу, скорочення населення не принесе очікуваних екологічних покращень.

Ще однією проблемою є міграція. Скорочення чисельності працездатного населення спонукає багато країн до впровадження більш ліберальної міграційної політики, що може призвести до збільшення вуглецевого сліду мігрантів, які переїжджають до країн із вищим рівнем споживання.

Останні новини:  Українські науковці показали золотий перстень короля Речі Посполитої

Крім того, кліматичні зміни можуть викликати збільшення вимушеної міграції, що, своєю чергою, вплине на глобальні викиди.
Джерело: https://slovoproslovo.info/naselennya-zemli-dosyahne-piku-v-10-milyardiv-do-2060-h-a-potim-pochne-zmenshuvatysya