Дослідження: до 2050 року через стійкість до антибіотиків можуть загинути 39 мільйонів людей

Сьогодні,   11:30    129

Стійкість до антибіотиків загрожує призвести до понад 39 мільйонів смертей у всьому світі до 2050 року, попереджають дослідники в нещодавно опублікованому дослідженні в журналі «The Lancet«.  Про це пише The epoch times.  Це глобальна проблема охорони здоров’я, яка з кожним роком посилюється.

Стійкість до антибіотиків – це процес, коли бактерії та інші патогени змінюються настільки, що стають несприйнятливими до традиційного протимікробного лікування. Дослідження оцінює, як ця проблема впливатиме на здоров’я людей упродовж наступних десятиліть, використовуючи дані понад 520 мільйонів осіб із 204 країн.

Останні новини:  Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

За даними дослідників, найбільша смертність від стійких інфекцій спостерігається серед дітей до п’яти років та людей старших за 70 років. Хоча профілактика та лікування інфекцій серед дітей покращились, серед літніх людей смертність значно зросла, що пов’язано з їхньою підвищеною вразливістю до інфекцій. У всьому світі найбільше зросла смертність від метицилін-резистентного золотистого стафілокока (MRSA). Серед грамнегативних бацил найбільше зросла стійкість до карбапенемів.

Останні новини:  Скільки на нашій планеті залишилося чистого повітря

Прогноз показує, що до середини століття стійкість до антибіотиків може призвести до 8,22 мільйона смертей щорічно, а в цілому понад 39 мільйонів людей у світі можуть померти безпосередньо від цієї проблеми.

Однак вчені зазначають, що підвищення доступу до сучасного лікування та правильне використання антибіотиків може врятувати понад 92 мільйони життів, особливо в таких регіонах, як Південна Азія та Африка.

Останні новини:  Дослідження показало, що блискавки частіше б’ють у забруднене небо