Медовий крем, який хочеться їсти ложкою

12.09.2024   00:23    492

Готую сьогодні вершково-медовий крем, заварним способом. За цим рецептом, крем виходить з яскравим ароматом меду. З медовим кремом легко працювати, він текстурний, зручно наноситься та має насичений вершково-медовий смак.  Ним можна оформляти кондитерські вироби, прикрашати торти, а також наповнювати тістечка. А якщо заморозити продукт, то вийде дуже ароматне вершкове медове морозиво, яке я іноді обсипаю фісташками і дивую своїх ласунів.

Інгредієнти:

  • Вершки – 700 г.;
  • Мед – 150 г.;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 70 г;
  • Цукор – 50 г.;
  • Крохмаль – 10 г;
  • Сіль – щіпка.
Останні новини:  Перевірений рецепт запечених бутербродів

Приготування:

У муку всипаю крохмаль. Недовго перемішую сухі інгредієнти.

У яйця додаю борошняну суміш. Перемішую вінчиком, щоб вийшла однорідна консистенція, без грудочок. Ось така.

У сотейник із вершками встановлений на вогні, додаю цукор, сіль та мед. Помішую вершково-заварну основу до закипання, але не кип’ячу. Як тільки почали з’являтися перші бульбашки, заварна основа готова.




Безперервно вимішуючи яєчно-борошняну суміш, обережно вливаю в неї заварну основу.

Останні новини:  Що потрібно робити, щоб краї млинців не були сухими, як вафлі

Переливаю вершково-яєчну суміш назад у каструлю. Інтенсивно вимішую заварний крем ручним вінчиком на слабкому вогні. Заварний крем починає дуже швидко густіти, що говорить про його готовність. Продовжую вимішувати основу, не вимикаючи вогонь, ще дві хвилини, щоб крем заварний став як густа манна каша.

Ось таким він має бути.

Викладаю весь заварний крем в окрему ємність. Накриваю крем в контакт і прибираю остигати спочатку при кімнатній температурі, а потім у холодильник мінімум на 8 годин.

Останні новини:  Смачніше рецепта помідорів ніколи не їла

Після холодильника заварний крем охолонув і загуснув. Вимішую медовий крем на середніх оборотах міксера до отримання текстурної форми. Ось такий глянцевий, вершково-медовий крем, який не опадає з лопатей міксера, вийшов.

Вершково-медовий крем це настільки смачний крем, що я рекомендую його спробувати при приготуванні тортів, еклерів, пирогів та інших кондитерських виробів.


ua-novosti.info






1111529