Іран демонструє модернізований танк Soleiman-402: оснащений системою протидії, подібною до російських засобів перешкод «Штора»

03.09.2024   10:36    287

Бригадний генерал Гейдарі, командувач Сухопутними силами армії, підтвердив, що всі танки M60 на озброєнні іранської армії будуть модернізовані до стандарту Soleiman-402. На даний момент Іран має флот із приблизно 150 танків M60A1, які були придбані в епоху шаха в рамках ширшої військової програми модернізації, яка включала різне західне обладнання, таке як британські танки Chieftain. Після революції 1979 року зусилля з модернізації були перервані, що призвело до зосередження уваги на підтримці та модернізації старішого обладнання, такого як M60, для підтримки військової готовності.

Останні новини:  Казахстан може стати посередником між Києвом та Москвою
Soleiman-402 також оснащений оптично-електронною системою протидії, подібною до російських засобів перешкод «Штора», які встановлені на танках Т-72
Soleiman-402 також оснащений оптично-електронною системою протидії, подібною до російських засобів перешкод «Штора», які встановлені на танках Т-72

Модернізацію танків М60 здійснив Центр ремонту та модернізації техніки Сухопутних військ імені Шахіда Зархарана. Soleiman-402 включає кілька модернізацій, призначених для підвищення його продуктивності та живучості на полі бою:

  • нову додаткову броню;
  • елементи динамічного захисту;
  • сучасну систему зв’язку.

Танк оснащений реактивною бронею (ERA) на передній частині башти для додаткового захисту від прямих влучень. На верхній і нижній частинах корпусу також видно композитні броньові плити і броню ERA, призначені для посилення фронтального захисту танка.

Останні новини:  Нідерланди можуть змусити українців повернутися додому
На башті танка встановлено нову дистанційно керовану бойову станцію (RCWS), оснащену кулеметом, тепловізійним прицілом і метеодатчиком. (Джерело фото: IRNA)
На башті танка встановлено нову дистанційно керовану бойову станцію (RCWS), оснащену кулеметом, тепловізійним прицілом і метеодатчиком. (Джерело фото: IRNA)

На башті танка встановлено нову дистанційно керовану бойову станцію (RCWS), оснащену кулеметом, тепловізійним прицілом і метеодатчиком. Ці компоненти призначені для підвищення точності націлювання за різних умов навколишнього середовища. Soleiman-402 також оснащений оптично-електронною системою протидії, подібною до російських засобів перешкод «Штора», які встановлені на танках Т-72С. Ці засоби перешкод використовуються для створення перешкод у системах наведення ракет, що летять, додаючи танку рівень захисту. Soleiman-402, однак, використовує більшу версію цих пристроїв постановки перешкод, які можуть бути менш досконалими порівняно з більш компактними системами, встановленими на іранському танку Karrar.




Відмінності між показаними прототипами свідчать про те, що наразі оцінюються різні конфігурації. Наприклад, один прототип мав чітку гільзу, якої не було на іншому, що може свідчити про зміни в конструкції броні чи озброєнні. Додаткові функції Soleiman-402 включають датчики виявлення лазерного випромінювання, шторні прожектори та оновлену систему керування вогнем для покращення обстановки.

Останні новини:  У Флориді невідомі відкрили вогонь поруч із гольф-клубом, у якому грав Трамп


wheel-news.com




1111529