Догляд за трояндами в вересні для підготовки до зимування

05.09.2024   17:12    248

Немає саду, в якому б не росли троянди. Вони прекрасні та чарівні. Квіти потребують осіннього догляду, щоб не тільки радувати своїм цвітінням на наступний сезон, але й пережити зиму з її температурними перепадами, вітрами, снігом та холодом.

Осіння підготовка рослин до зимування полягає в гальмуванні росту її вегетативної маси. Для цього скорочують кількість поливів. Наприкінці вересня потрібно взагалі припинити його. Це дасть рослині поступово перейти до стану спокою.

Останні новини:  Що покласти в лунку для помідорів під час посадки, щоб вони “росли як на дріжджах”

Основи догляду

В осінньому догляді обов’язковим етапом є внесення добрив. Зверніть увагу, що азотні комплекси в цей час не вносять, бо вони стимулюють нарощення зеленої маси. Восени такі дії для троянди взагалі не потрібні.

Для троянди в цей період використовують суперфосфат, золу, монофосфат калію. Процес вибудовується наступним чином. Під кущ троянди розсипте золу та одну столову ложку суперфосфату. Після цього треба полити водою. Якщо буде дощ, тоді можна не поливати.

Через 5 днів кущі троянд поливають монофосфатом калію. На 10 л води треба 1 чайну ложку. Через 3 тижні процедуру повторюють.

Останні новини:  Вересень прийшов, і саме час висівати сидерати

Восени треба буде прибрати нижнє листя в троянд, щоб захистити їх від розвитку грибкових інфекцій. Якщо низько є гілочки, їх також треба зрізати.

Наприкінці вересня також потрібно контролювати розвиток бутонів. Не зрізайте їх, щоб не стимулювати утворення нових пагонів. Краще всі бутони пригнути біля їх основи. Таким чином, проведення робіт по догляду за трояндами підготує троянди до зимування.

Останні новини:  Яке добриво потрібно калам для цілорічного цвітіння


elegantwoman.kyiv.ua