Чотири звички, пов’язані з гігієною, через які ви хворієте

12.09.2024   13:31    1094

Дбати про себе дуже важливо для підтримки психічного та фізичного здоров’я. І велику роль у цьому відіграє гарна гігієна. Ось які звички шкодять вашому здоров’ю.

Майк Бойл, директор з медичного змісту та освіти в Ro, сертифікований тренер з харчування, сертифікований особистий тренер, перерахував чотири звички, через які ви можете навіть захворіти. І всі ці звички пов’язані із гігієною.

Останні новини:  Сіпання повік може бути ознакою захворювання мозку і нервової системи

Ви не миєте руки. Це один із найпростіших способів заразитися чимось, навіть не підозрюючи про це. Небезпеку становлять не самі мікроби на руках, а те, чого ви брудними руками торкаєтесь. Мікробам легко потрапити до організму через внутрішню частину носа, рот, повіки. Також небезпечно чіпати обличчя обличчя.

Ви миєте не всі частини тіла у душі. Під час прийняття душу потрібно мити пахви, область під грудьми, навколо паху, в сідничній складці та інших місцях, де є шкірні складки.

Ви не чистите зуби. Крім зубної щітки потрібно використовувати зубну нитку. Пов’язано це з тим, що навіть при хорошому чищенні зубів щіткою є можливість, що між зубами залишаться частинки їжі. В результаті це все може призвести до карієсу та інших захворювань ротової порожнини.

Останні новини:  Секрети довгожителів: 8 продуктів, які щодня їдять японці

Ви дуже часто миєте обличчя. Важливо не вмивати обличчя частіше, ніж двічі-тричі на день. Якщо ви станете мити обличчя з засобом для чищення занадто часто, то можете позбавити шкіру речовин, які природним чином вона виділяє. Іноді це може спричинити такі ж проблеми, як недостатнє вмивання та погіршити стан прищів.






1111529