Чому не варто викидати лимонну шкірку: побутові поради

17.09.2024   15:40    247

Лимон зазвичай використовується у двох варіантах — в чай або як цедра до випічки та інших страв. Насправді, від цього цитруса може бути набагато більше користі. Він — справжній помічник у побуті.

Блиск сантехніки

Вапняний наліт вважається справжньою великою проблемою. Не переживайте, адже лимонна шкірка допоможе його позбутися.

У ємність налийте 1 л гарячої води та покладіть в неї шкірку від 1 лимона та 1 ч.л. солі. Розчин має постояти протягом 1 години. Перелийте засіб для чищення для зручності до пульверизатора. Безпечний та екологічний спосіб позбавитись вапняного нальоту.

Останні новини:  Як закохати в себе хлопця: техніка, яка працює на всі 100%

Неприємні запахи

Вони більше не будуть вас турбувати. Найчастіше неприємний запах є біля сміттєвого відра. По-перше, його потрібно регулярно мити. По-друге, покладіть поряд з ним лимонну шкірку. Натуральний освіжувач повітря.

Чистка килимів

В каструлю покладіть трохи кориці, 5 лаврових листків та лимонні шкірки, налийте 0,5 л води. Все треба довести до кипіння та проварити протягом 10-15 хвилин. Коли розчин вистигне, ви матимете відмінний засіб для чищення килимів. Обприскайте ними поверхню, залиште на 15 хвилин та пройдіться пилососом, як зазвичай.

Екологічно, просто та доступно. Лимонна шкірка дійсно є помічницею. Ви раніше викидали її? Тепер ви знаєте, що з нею треба робити.

Останні новини:  Що означають символи на етикетках одягу, яке значення трикутників: чому це треба знати кожному