Blue Origin анонсувала дату запуску своєї нової потужної ракети

01.09.2024   13:30    416

NASA оголосило, що перший запуск важкої ракети New Glenn від Blue Origin, яка доставить місію ESCAPADE на Марс, попередньо запланований на 13 жовтня. Запуск відбудеться з космічного комплексу на мисі Канаверал у Флориді. Про це повідомило NASA

 

Цей запуск стане дебютом для ракети New Glenn, яка зазнала численних затримок у розробці. Дата обрана не випадково — кожні 26 місяців Земля і Марс розташовуються таким чином, що подорож до Червоної планети стає максимально ефективною.

Останні новини:  На Одещині знайшли косметичку античної доби

Місія ESCAPADE складається з двох зондів, створених компанією Rocket Lab, які досліджуватимуть вплив сонячного вітру на атмосферу Марса. Зонди прибули до Флориди 18 серпня для підготовки до запуску.

Два зонди, названі Blue і Gold, одночасно збиратимуть дані з різних точок навколо Марса. Їхня мета — виміряти плазму та магнітні поля, щоб зрозуміти процеси, які впливають на атмосферу Марса. Це може допомогти пояснити, як змінився клімат на планеті за мільйони років.

Якщо все піде за планом, зонди досягнуть орбіти Марса на початку вересня 2025 року. Але якщо запуск ракети New Glenn буде відкладено, наступна можливість для подорожі до Марса з’явиться лише наприкінці 2026 року.

Останні новини:  Археологи знайшли кістяний наконечник списа, зроблений неандертальцями