Як правильно доглядати за патисонами, щоб довго й рясно родили

23.08.2024   18:33    190

Патисони – менш популярні за кабачки, але за смаковими властивостями ще смачніші. З них готують такі ж страви, як із кабачків. Вони невибагливі у догляді, можуть родити аж до осені, якщо за ними правильно доглядатимуть.

Подробиці

Як і всі городні культури патисони, треба вчасно поливати, підживлювати та полоти Стебла у патисонів вразливі, тому,  коли вириваєте бур’ян, будьте обережними, щоб не пошкодилося стебло. Коріння цих овочів знаходиться дуже близько до поверхні, тому не розпушуйте землю навколо самого стебла.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав

Щоб на патисонах було багато зав’язі, видаляйте по 1- 2 листковій частині. Процедуру можна повторювати кожні 5 днів. Запилюються патисони комахами, якщо комахи не літатимуть, то квітки будуть пустоцвітами. Можна покропити солодким розчином кущі, щоб залучити комах.

Не давайте плодам переростати. Треба часто зрізати їх, щоб утворювалися нові зав’язі. Патисони люблять рясний полив. Поливайте під корінь, щоб вода не потрапляла на квітку.

Підживлювати патисони можна розчином курячого посліду 1:10 з водою. Також розчином деревної золи з сірчанокислим амонієм. 200 г золи й 20-30 г амонію.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”