Як позбутися запаху тютюну у квартирі

22.08.2024   05:00    272

Найпростішим способом освіжити квартиру і наповнити її приємними ароматами, вбивши запах сигарет — це, звичайно ж, просто купити освіжувач повітря і бризкати їм час від часу кімнати, або купити автоматичний освіжувач повітря, який сам бризкатиме через певний час.

У сім’ї, де хтось курить, іноді можуть виникати конфлікти через запах сигаретного диму, але не варто сваритися і лаятися, все можна вирішити і при цьому зберегти хороші стосунки з дорогими людьми і нерви в порядку всім домочадцям.

Очищення повітря цитрусовими

Мандаринові скоринки

Всі ми знаємо, який прекрасний аромат розливається по всій квартирі, на новорічні свята варто комусь почистити мандаринку. Так от, можна ж використовувати цей природний освіжувач повітря і щодня, усуваючи запах цигарок у квартирі апельсиновою або мандариновою шкіркою, розкладеною в тарілочках у різних частинах кімнати. Мандаринові або апельсинові скоринки дуже ефективні. До речі, ті ж функції виконують і кавові зерна, але це вже дуже дорогий натуральний освіжувач повітря вийде.

Ароматизація повітря ефірними оліями

Ефірне масло можна купити практично в будь-якій аптеці. Але використовувати його потрібно обережно — достатньо всього кілька крапель на аромалампу додати у воду, щоб у кімнаті з’явився приємний запах. А можна зробити освіжувач повітря та іншим способом: слід насипати в миску морську сіль і капнути на неї пару крапель улюбленої ефірної олії. Таку миску потрібно поставити біля осередку сигаретного диму. Однак, варто зазначити, що ефірні олії не усувають, а лише маскують, тобто перебивають запах тютюну. Такий самий ефект можна спостерігати, якщо просто побризкати парфумами або дезодорантом у квартирі.

Останні новини:  Як тактовно перервати розмову, не образивши співрозмовника

Також можна запалити індійську паличку (запалюйте її тільки на спеціальній підставці, яку можна купити разом з паличками, щоб не було пожежі) і обкурити нею приміщення. Повітря не освіжиться, а насититься ароматом ефірних олій дуже сильно і витіснить будь-які запахи у квартирі. Пам’ятаю, у громадському туалеті касир запалила таку індійську паличку, завдяки чому запах стояв чудовий.

Очищення повітря від тютюну оцтом




Яблучний оцет 5% слід розвести з водою з розрахунку 2:1 (2 частини оцту та 1 частина води), наприклад, 1 склянку яблучного оцту слід змішати з половиною склянки води та протерти таким розчином поверхні в кімнаті: столи, полиці шаф. Можна також помити підлогу таким розчином. Він повністю нейтралізує з поверхонь будь-які запахи, та й з повітря теж, оскільки при висиханні насичуватиме ним повітря в квартирі, тому після використання оцту для очищення повітря в приміщенні від запаху тютюну слід добре провітрити приміщення.

Останні новини:  Експерти порадили, як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла

Періодичне провітрювання приміщення

Якщо навіть на балконі хтось курить, а не в кімнаті, все одно сигаретний дим потраплятиме в кімнату, тому доведеться провітрювати, правда, зробити це влітку дуже просто, а ось взимку часто не вдасться провітрювати квартиру, тут доведеться скористатися іншими заходами. для нейтралізації запаху тютюну.

Миючий засіб своїми руками для миття підлоги

1/4 склянки харчової соди,

1/4 склянки оцту столового (9%),

3 літри води.

Всі складові перемішати у відрі для миття підлог і вимити добре таким розчином підлоги в квартирі або будинку. Тільки після такого миття доведеться провітрити приміщення, оскільки запах такого миючого розчину дуже специфічний і неприємний.

Очищення ковроліну чи килима від неприємних запахів

Шампунь. Для цього слід у воді розвести шампунь та трохи харчової соди, а потім почистити таким розчином ковролін або килим у квартирі. Щоправда, це буде досить тривалий і стомлюючий процес, зате після нього ваш килим чи ковролін перестане пахнути сигаретним димом.

Сода харчова. Просто посипте содою килим, паркет, ламінат або ковролін і залиште її на день-два вбирати запахи з поверхні підлоги, після чого просто пропилососьте підлогу. Одяг можна обполіскувати в содовому розчині для позбавлення його від запаху тютюну. Але сода може зіпсувати одяг, тому потрібно обережно використовувати його під час прання. Хоча в наш час пральні порошки з таким сильним запахом, що будь-який одяг після прання все одно придбає запах прального порошку або кондиціонера-ополіскувача, навіть якщо він страшенно смердить сигаретним димом.

Останні новини:  Три безпрограшні поради, як позбутися клопів раз і назавжди

Рис чудово вбирає вологу та запахи, тому тарілку з рисом можна поставити там, де зазвичай курить хтось із ваших домочадців. Губка вбере запах тютюну і позбавить кімнату від неприємного запаху сигаретного диму.

Білизна відмінно прибирає запах цигарок, але прати речі в білизні потрібно дуже акуратно, правильно дотримуючись пропорцій, щоб не зіпсувати речі.

Вологі рушники від запахів

Розвішавши по кімнаті мокрі рушники або простирадла можна позбутися неприємних запахів у квартирі, разом з тим піднявши вологість у кімнаті до оптимального рівня. Мокрі рушники освіжать повітря у квартирі. Тому якщо у вас немає балкона і доводиться сушити білизну в кімнаті квартири, це навіть краще в деяких моментах, досить просто купити сушарку для білизни, прибираючи її в шафу при відсутності необхідності в неї.