Відкопали могилу правителя: археологи знайшли неординарне поховання на стародавньому некрополі

01.08.2024   05:30    30

Італійські вчені виявили поховання правителя піценів, цивілізації раннього залізного віку, що жила на території Італії у VII ст. до н. е. Досліджуючи гробницю, археологи знайшли колекцію з понад 150 артефактів.

Дослідники розкопали гробницю правителя, датовану VII століттям до н. е., у некрополі Корінальдо, розташованому в італійській провінції Анкона. Це відкриття стосується піценів, заможного і культурно багатого суспільства, яке колись процвітало в цьому регіоні, пише Arkeonews.

Останні новини:  Екстремальна сонячна буря може завдати шкоди сучасному світу

князь, піцени, могила, гробниця, поховання, артефакти, розкопки, культура, дослідники, Італія, предмет, культура, Корінальдо, археологи, археологія Fullscreen

Піцени, цивілізація раннього залізного віку в Італії, здебільшого селилися в таких районах, як Новілара на півночі і Бельмонте на півдні. Свідчення показують, що вони були великою спільнотою, яка торгувала з греками ще в VI столітті до нашої ери. Відомі своїм войовничим характером, піцени мали мінімальний мистецький доробок. Зрештою, їхню територію Рим завоював у 268 році до нашої ери.

Останні новини:  Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина
князь, піцени, могила, гробниця, поховання, артефакти, розкопки, культура, дослідники, Італія, предмет, культура, Корінальдо, археологи, археологія Fullscreen
Фото: Città di Corinaldo- University of Bologna

Нещодавні розкопки під керівництвом дослідниць Сесілії Карлорозі та Іларії Венанцоні виявили велику гробницю у великому круглому рові, розміром приблизно 3,80 на 2,20 метрів. Це поховання містило понад 150 артефактів, включаючи двоколісну колісницю і вишукану колекцію бронзових предметів, таких як шолом, казан і вигадливо декоровані контейнери, що демонструють аристократичний спосіб життя еліти. Багато предметів, ймовірно, з дому покійного, пов’язані зі священними ритуалами прощання.




Знахідки демонструють зв’язок між знаттю піценів та етруською культурою, вказуючи на часті взаємодії та обміни між двома суспільствами. Це відкриття є частиною проєкту ArcheoNevola, який очолює Болонський університет у партнерстві з муніципалітетом Корінальдо.

Останні новини:  Землетруси: як і чому вони виникають, де найнебезпечніші зони в Україні