В Нідерландах хочуть стягти з українців плату за притулки

27.08.2024   11:00    308

Депутати парламенту Нідерландів закликали уряд допомогти муніципалітетам зібрати фінансові внески від українських біженців, які працюють, за їхній притулок. Така норма набула чинності з 1 липня, але часто вона не виконується.

Муніципальна влада в Нідерландах не поспішає виконувати норму про стягнення плати в працевлаштованих українців за центри розміщення біженців, де ті живуть. Про це із посиланням на De Telegraaf повідомляє “Європейська правда”.

Останні новини:  Ізраїль попереджав про майбутню операцію з підривом пейджерів у Лівані

Як пише видання, депутати занепокоєні через бюрократичну тяганину та відсутність варіантів, якщо хтось не хоче платити.

Депутатка ультраправої Партії свободи (PVV) Марина Вонделінг звернулася до міністерки у справах притулку та міграції Нідерландів Марджолін Фабер і закликала посприяти тому, аби муніципалітети збирали внески в українців. Вонделінг закликала Фабер до 1 січня 2025 року гарантувати, аби всі муніципалітети почали збирати власний внесок, який українці повинні платити за прийом.

“Чи згодні ви з тим, що цілком логічно, що українці роблять внесок у свій притулок, тим паче, що нідерландці повинні платити за все самі?” – звернулась Вонделінг до міністерки. Заклик депутатки підтримали депутати й інших партій – як коаліційних, так і опозиційних, зокрема D66 та альянсу GroenLinks–PvdA.

Останні новини:  Уряд Німеччини може виділити додаткові гроші на зброю для України, – Пісторіус

Зараз українці, які прибувають до Нідерландів, переважно мають самі подбати про пошук житла. Минулого тижня розташований в Утрехті тимчасовий притулок для біженців з України зупинив прийом людей через перевантаження.


expert.in.ua