В Данії нові міністерства займатимуться Україною

29.08.2024   16:41    289

В Данії нові міністерства займатимуться Україною

Фото: Ida Marie Odgaard/Scanpix Denmark

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен

У другій половині наступного року року Данія перебирає на себе головування в Європейському Союзі.

В уряді Данії створять нові міністерства: з питань Європейського Союзу, національної безпеки та з питань реалізації Зеленої тристоронньої угоди. Про це у середу, 28 серпня, пишуть АР і DR і Politiken.

Останні новини:  Канада планує проводити технічне обслуговування танків Leopard 2 для оборони Арктики

Зокрема, про плани повідомила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен.

Як нагадують журналісти, у другій половині 2025 року Данія перебирає на себе головування в Євросоюзі, саме тому в уряді вирішили створити посаду міністра з питань Європи.

«Зелений перехід буде ключовим пріоритетом, коли ми візьмемо на себе головування. Другим важливим пріоритетом буде Україна», — сказала прем’єрка.

Останні новини:  У ЄС засудили масові вибухи пристроїв у Лівані

Міністерство національної безпеки буде покликане забезпечити готовність до захисту в країні таких об’єктів, як лікарні, електростанції, електромережі та водогони. Воно ж опікуватиметься питаннями допомоги Україні.

Міністерство з питань Зеленої тристоронньої угоди опікуватиметься реалізацією цієї угоди та реформами в сільському господарстві Данії. Це включає, серед іншого, податок на вуглекислий газ із викидів худоби, насадження 250 000 гектарів лісу та вилучення низинних та інших земель для природоохоронних територій.

Останні новини:  Фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії: це погані новини для Путіна, – Politico

Фредеріксен не назвала, хто очолить ці нові відомства, а також не сказала, чи скоротять вже чинні міністерства (наразі їх 23 у Данії). Про це все уряд оголосить 29 серпня, коли новий склад кабінету міністрів офіційно представлять королю Фредеріку Х.


korrespondent.net