У Венесуелі стався масштабний блекаут: уряд заявив про “електричний саботаж”

31.08.2024   15:44    496

У столиці Венесуели Каракасі та ще кількох штатах стався масштабний блекаут. Уряд президента Ніколаса Мадуро заявив про “електричний саботаж”.

Про це повідомило видання Associated Press. Міністр зв’язку Фредді Нанес заявив, що чиновники працюють над відновленням електропостачання. За його словами, це справа рук опонентів Мадуро, які прагнуть насильницьким шляхом усунути президента.

Останні новини:  Дозвіл на удари по РФ: у НАТО заявили, що право на захист не має обмежуватись кордонами

Новопризначений міністр внутрішніх справ Діосдадо Кабельо, який вважається другою найвпливовішою людиною в країні, після попереднього відключення, яке сталося 27 серпня, заявив, що “це постійна стратегія опозиції, ворогів цієї країни, впливати на населення”.

Мешканці столиці спокійно сприйняли п’ятничні перебої в електроенергії. Рух транспорту у зазвичай напружену годину пік був легшим, ніж зазвичай, а деякі люди скаржилися на те, що не могли зв’язатися з членами сім’ї через відсутність мобільного зв’язку.

Електрична мережа Венесуели значною мірою залежить від дамби Гурі, гігантської гідроелектростанції, яку було відкрито наприкінці 1960-х років. Електрична система страждає від поганого обслуговування, відсутності альтернативних джерел енергії та відтоку інженерних кадрів, оскільки приблизно 8 мільйонів венесуельських мігрантів втекли від економічної скрути за останні роки.

Останні новини:  Підозрюваний в замаху на Трампа підтримував Україну, – CNN


expert.in.ua




1111529