США продадуть установки Patriot для Нідерландів

30.08.2024   22:00    233

США продадуть установки Patriot для Нідерландів

Фото: Бундесвер

Нідерланди замовили дві пускові установки Patriot

Орієнтовна вартість замовлення становить 224 млн доларів. До нього увійдуть запчастини, навчання і матеріально-технічний пакет.

Державний департамент США ухвалив рішення про можливий продаж Нідерландам нових і модернізованих пускових установок M903 для ЗРК Patriot та супутнього обладнання. Про це напередодні повідомило Агентство зі співпраці у сфері оборони і безпеки США.

Останні новини:  По Ізраїлю з Ємену був нанесений удар гіперзвуковою крилатою ракетою

Вказано, що уряд Нідерландів звернувся з проханням придбати дві нові пускові установки Patriot M903, а також обладнання і послуги для модернізації наявних M901 до конфігурації M903 LS.

Орієнтовна вартість замовлення становить 224 млн доларів. До нього увійдуть також запчастини, навчання, програмне забепечення і матеріально-технічний пакет.

Останні новини:  Байден доручив посилити охорону Трампа

«Запропонований продаж покращить спроможність протиракетної оборони Нідерландів протистояти нинішнім і майбутнім ворожим загрозам. Нідерланди використовуватимуть розширений потенціал для зміцнення внутрішньої оборони, стримування регіональних загроз і надання прямої підтримки зусиллям коаліції та співпраці у сфері безпеки», – йдеться у повідомленні.

Відомство уже надало необхідний сертифікат, повідомивши Конгрес США про можливий продаж.

Останні новини:  Румунія закликає ЄС розділити тягар допомоги Україні та Молдові в енергетичній сфері


korrespondent.net




1111529