Шість причин, чому на кабачках пустоцвіти

09.08.2024   20:27    55

Ви вибрали найкраще насіння, посадили, вирощували та поливали, а в результаті на кущах безліч пустоцвітів. Досить прикра ситуація при очікуванні щедрого врожаю. Чи можна зарадити ситуації? Можна, якщо визначити причини виникнення цього явища.

Часті причини

Пустоцвіти формуються через певні порушення в догляді та при неправильних умовах вирощування. Справа в тому, що вони також потрібні для запилення, але їх немає бути переважна більшість.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”

Якщо ви не маєте можливості слідкувати та коректувати умови вирощування, тоді вибирайте партенокарпічні гібридні сорти насіння. Окрім того, зверніть увагу на найрозповсюдженіші причини появи пустоцвітів:

  • різкі перепади температури;
  • полив холодною водою;
  • надмірний полив;
  • загущені посадки;
  • кислий ґрунт.

З температурними перепадами важко щось зробити, а от з іншими причинами можна попрацювати. Якщо нові холодні, накривайте кабачки. Це єдиний варіант допомогти посадкам. Поливайте кабачки виключно теплою водою. Достатньо поливати 1 раз на тиждень.

Якщо кабачки наростили багато зеленої маси, потрібно обрізати нижнє листя. Восени заздалегідь продумайте місця, в яких буде розміщена нова грядка. При кислому ґрунті під перекопку треба внести доломітове борошно.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома

При сумнівних погодних умовах обробіть кабачки препаратом, який сприяє зав’язуванню. Буде цілком достатньо обробити один раз за сезон.


elegantwoman.kyiv.ua