Після партійного з'їзду Гарріс випереджає Трампа на 5%

31.08.2024   13:45    753

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс після партійного з’їзду в Чикаго випереджає свого конкурента — республіканця Дональда Трампа — на 5%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал USA Today, який провів спільне опитування з Саффольським університетом.

Згідно з даними опитування, за Гарріс готові проголосувати 48% виборців, у той час як за Трампа – 43%.

Останні новини:  Румунія закликає ЄС розділити тягар допомоги Україні та Молдові в енергетичній сфері

Без традиційного округлення результатів її перевага була б ближче до чотирьох балів, ніж до п’яти (47,6% проти 43,3%).

Такі результати свідчать про різкий поворот на вісім пунктів у президентських перегонах з кінця червня, коли Трамп випереджав президента Джо Байдена в опитуванні майже на чотири пункти.

Зазначається, що серед найбільших змін із червня, які виходять за межі похибки опитування:

  • виборці віком від 18 до 34 років, нині підтримують Гарріс (49%-36%), хоча раніше надавали перевагу Трампу на 11 пунктів по відношенню до кандидата від демократів;
  • підтримка виборців-латиноамериканців нині перейшла на користь Гарріс (53%-37%), у той час як група раніше підтримувала Трампа (на 2 пункти більше за демократа);
  • темношкірі виборці, які традиційно є однією з найбільш груп виборців у Демократичній партії, підтримують Гарріс на 64% більше Трампа (76%-12%). Раніше вони підтримували Байдена «лише» на 47 пунктів більше Трампа.
Останні новини:  Президент Ірану здійснить візит до Росії

У телефонному опитуванні, проведеному з 25 по 28 серпня, взяли участь 1 000 зареєстрованих виборців, які готові взяти участь у голосуванні. Похибка становить плюс/мінус 3,1%.

Фото: РАР


news-xl.net




1111529