Новий російський «Іскандер-1000»: що відомо

01.08.2024   06:31    65

Окупанти почали вихвалятись нібито новим модернізованим тактичним ракетним комплексом «Іскандер-1000». Комплекс має дальність стрільби до 1000 кілометрів і доопрацьовану бойову частину. Чи дійсно це так, розібралось видання Defense Express.

Вперше про новий «Іскандер-1000» заговорили у травні 2024 року. В той час у всіх пропагандистських каналах звучали погрози щодо розгортання ракет середньої дальності наземного базування, що призвело до фактичного призупинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої й меншої дальності (РСМД).

Останні новини:  Провал випробування. РФ не змогла запустити ракету

Звісно, що це може бути пов’язано, адже росія таки може розробити нову балістичну ракету зі збільшеною дальністю. Відомо, що на початку 2024 року російська армія використовувала північнокорейські балістичні ракети KN-23 з дальністю пуску до 900 кілометрів. Саме використання цих ракет і стало ключовим фактором у бажання російських інженерів створити аналогічну збрю на базі наявного комплексу «Іскандер».

Ось що відомо з інтернету про новий комплекс «Іскандер-1000». Це балістична ракета середньої дальності універсального модульного ракетного комплексу на базі технічних рішень ОТРК 9К720 «Іскандер-М». Над проєктом парцюють на КБ машинобудування в підмосковному місті Коломна.

Останні новини:  Кремль відреагував на слова Зеленського про мир


wheel-news.com