Nissan похвалився розробкою фарби, здатної охолодити автомобіль у спеку

10.08.2024   22:00    57

Компанія Nissan проводить випробування інноваційної автомобільної фарби, яка покликана допомогти знизити температуру повітря в салоні автомобіля влітку і скоротити споживання енергії системою кондиціювання.

Фарба розроблена у співпраці з компанією Radi-Cool, що спеціалізується на продуктах радіаційного охолодження. Вона містить метаматеріали – синтетичні композитні матеріали зі структурами, котрі виявляють властивості, які зазвичай не зустрічаються в природі.

Останні новини:  Названа середня вартість електромобіля в Україні

Метаматеріал, впроваджений в новий тип фарби Nissan містить дві мікроструктурні частинки, які реагують на світло. Одна частка відображає ближні інфрачервоні промені в сонячному світлі, які зазвичай викликають коливання молекулярного рівня в смолі традиційної фарби, виробляючи тепло.

Nissan
Випробування нової фарби Nissan

Друга частка створює електромагнітні хвилі, які протидіють сонячним променям, перенаправляючи енергію від автомобіля в атмосферу. У сукупності частинки в новому типі фарби зменшують передачу тепла на такі поверхні, як дах, капот, двері та панелі.

У листопаді 2023 року Nissan розпочав 12-місячне випробування у Токійському міжнародному аеропорту Ханеда. У співпраці з Japan Airport Terminal Co., Ltd., Radi-Cool Japan та службою аеропорту All Nippon Airways (ANA) охолоджувальна фарба Nissan була нанесена на службовий автомобіль Nissan NV100.

Останні новини:  В Україні презентовано новий електричний Porsche Macan

Аеропорт Ханеда з його великою відкритою злітно-посадковою смугою став ідеальним майданчиком для проведення реальної оцінки характеристик фарби за умов впливу високих температур.




Результати на сьогоднішній день вражають. Припаркований під сонцем автомобіль, оброблений спеціальною фарбою Nissan, показав зниження температури зовнішньої поверхні на 12 градусів за Цельсієм і на 9 градусів у салоні в порівнянні з автомобілем з традиційною автомобільною фарбою.

Останні новини:  Компанія Nissan заборонила Mitsubishi випуск нового Pajero: нові подробиці


avtosota.com