Кому необхідна юридична допомога адвоката або юриста?

135

Ми усі живе у досить складний час та період змін. Багато людей, навіть не задумуються до певних юридичних труднощів, до першого судового процесу в їх житті або до оформлення документів про те, що потрібні фахові юридичні послуги. Враховуючи реалії сьогодення, фактично допомога адвоката або юриста потрібна чи не кожному громадянину та тому, чи іншому етапі. Тому, у даній статті ми звернемо увагу кому обов’язково та терміново потрібна допомога адвоката, юриста.

Випадки, коли потрібні професійні юридичні послуги

На даний час сфера юридичних послуг в Україні дуже розвинена. Але часто людям досить складно визначити випадки, коли дійсно потрібна професійна допомога адвоката в Києві, по Україні чи юриста.

Отже, найбільш поширені випадки, коли потрібно звернутися за юридичними послугами:

  1. Купівля чи продаж нерухомого, рухомого майна. Тут насправді існує дуже багато важливих моментів починаючи від перевірки нерухомості і закінчуючи аналізом остаточного договору про відчуження.
  2. Оформлення спадщини. При вступі у спадщину, при поділі спадового майна, незалежно від наявності заповіту варто проконсультуватися із фахівцем.
  3. Шлюбно-сімейні спори. Насправді в цьому блоці спорів справ дуже і дуже багато. Серед поширених: аліменти, розлучення, поділ майна, позбавлення батьківських прав, усиновлення, укладення шлюбу та інше. Тут можливі як і разові послуги адвоката (консультація, складення заяви), так і комплексне ведення справи в суді. Саме, адвокат по сімейних справах допоможе Вам вирішити всі ці питання.
  4. ДТП, відшкодування шкоди, отримання страхових виплат. Якщо ви стали учасником ДТП (потерпілий, винуватець) варто скористатися послугами адвоката чи юриста, адже при аваріях важливо на початковому етапі все вірно оформити та скласти документи.
  5. Призначення, отримання пенсії, доплат. При отриманні та призначенні пенсії вперше, при переході з одного виду пенсії та іншу при доплатах також досить часто потрібні послуги адвоката.
  6. Стягнення боргу. Якщо вам винні кошти і їх не повертають, то це пряма підстава для їх стягнення, але через суд.
  7. Виконавчі провадження. Якщо ви є боржником у провадження (тобто, з вас стягують кошти) або ви як стягувач (бажаєте здійснити примусове виконання рішення суду), то всі ці дії вам допоможе реалізувати адвокат.
Останні новини:  Переваги корпоративного замовлення флешок з гравіюванням для бізнесу

Також, якщо у Вас є невирішенні юридичні спори, правові питання, незавершені справи, то краще проконсультуватися із фахівцем.

Кому можуть надаватися юридичні послуги

Кожна особа має право на захист, вільна у виборі адвоката та має право скористатися професійною юридичною допомогою. Жодних обмежень по громадянству, виду діяльності та інших факторах немає.




Взагалі, за законодавством України, адвокат та юрист може надавати юридичні послуги у будь-яких справах таким категоріям:

  • Громадянам України.
  • Іноземцям.
  • Юридичним особам.
  • Фізичним особам.
Останні новини:  Почему решение проблемы со стрессом стоит искать в психиатрической клинике

Тобто, законодавством не визначено обмежень щодо кола осіб, яким надається допомога.

Лише за особою, якій потрібні юридичні послуги, залишається право вибору послуги та фахівця.

На що звертати увагу при виборі адвоката чи юриста

Коли настала потреба у юридичних послугах дуже важливо знайти саму того фахівця, який зможе вам допомогти та буде імпонувати, як людина. Радимо звертати увагу на відгуки про адвоката та спосіб спілкування, роботи. Це досить чесний показник. Також матиме значення та, якого саме фахівця вам потрібно знайти. Якщо потрібно представництво в суді або захист в кримінальному провадженні, тоді — це однозначно адвокат. Якщо потрібна лиш консультація, тоді — це юрист. Вагоме значення має профіль діяльність фахівця (сімейне, спадкове, кримінальне, цивільне). Не може юрист спеціалізуватися абсолютно на всіх галузях права. Тому, це також треба враховувати при виборі фахівця.

Останні новини:  Переваги корпоративного замовлення флешок з гравіюванням для бізнесу

Отже, якщо Вам потрібна дієва допомога, порада у сімейних справах (будь-якої складності), цивільних, пенсійних справах, у виконавчому провадженні, то Ви можете звернутися до адвоката Нероди Алли. Багато корисної інформації про послуги та дієві юридичні поради розміщено на сайті: https://advocate-neroda.com.ua/.