Колумбія хоче позбутися асоціацій із Пабло Ескобаром

07.08.2024   16:00    47

В Національному конгресі Колумбії запропонували заборонити продаж на території країни сувенірів із зображенням сумнозвісного наркобарона Пабло Ескобара. Таким чином країна прагне позбутися асоціацій з образом одного зі своїх найжорстокіших злочинців.

Однак ініціатива зіткнулася зі спротивом з боку торговців, які продають такі сувеніри туристам з усього світу, пише The Independent.

Зокрема, законопроєкт пропонує штрафи в розмірі до 170 доларів для торговців товарами із зображенням Ескобара та інших засуджених злочинців, а також дає змогу поліції штрафувати тих, хто носить футболки, капелюхи та інші предмети одягу, що «звеличують» наркобарона.

Останні новини:  ЄС готовий позбавити Грузію безвізу

«Ці предмети повторно травмують людей, які стали жертвами вбивць. Ми повинні захистити право жертв на одужання… і знайти інші символи для нашої країни», – заявив представник Партії зелених Колумбії Крістіан Авенданьо, який розробив цей законопроєкт.

За його словами, Колумбії час позбутися іміджу країни ватажків мафії.

«Ми не можемо продовжувати вихваляти цих людей і поводитися так, ніби їхні злочини прийнятні. Є інші способи для зростання бізнесу та інші способи продавати Колумбію світу», – заявив політик.

Останні новини:  Масові лісові пожежі в Португалії вбили 3 людей, ситуація не поліпшується

Як зазначив Авенданьо, його законопроєкт закличе колумбійський уряд розслідувати, скільки людей заробляє на життя продажем товарів з Ескобаром і яка вартість ринку.

Законопроєкт має пройти чотири етапи дебатів, перш ніж його схвалить Конгрес, і якщо його ухвалять, настане «перехідний період», коли урядовці працюватимуть із продавцями сувенірів, щоб знайти нові способи просування Колумбії на ринок.

Останні новини:  Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

«Я думаю, що це дурний закон», – сказав вуличний торговець Рафаель Ньєто, який продає магніти і футболки із зображенням Ескобара, а також більш традиційні сувеніри, в історичному районі Боготи Ла Канделарія.

Водночас чоловік сказав, що припинить продавати товари із зображенням Ескобара, якщо законопроєкт буде схвалено, щоб уникнути проблем із поліцією, додавши, що члени Конгресу Колумбії повинні замість цього зосередити свої зусилля на зниженні рівня злочинності в місті та дозволити йому продовжувати свій бізнес.


newformat.info