Канадське місто скасовує “сухий закон” після 120 років заборони

31.08.2024   06:42    2272

120-річний сухий період у Кардстоні, Канада, закінчився цього тижня. У місті легально подали перші алкогольні напої.

Як пише The Washington Times, торік сухий закон було знято 5 голосами міської ради проти 2. Це дало змогу видавати ліцензії на продаж спиртних напоїв місцевим закладам. Після кількох місяців підготовки ресторан High 5 у Кардстоні став першим, хто запропонував гостям міцний напій.

Останні новини:  Байден доручив посилити охорону Трампа

“Трохи приголомшливо і трохи нервово… Ми раді запропонувати суспільству те, чого не було раніше”, – розповів співвласник ресторану Річард Больє.

Як повідомляється, ліцензії на продаж спиртних напоїв доступні ресторанам і місцевому полю для гольфу, але місцеві закони, як і раніше, забороняють роботу барів, клубів і магазинів спиртних напоїв у місті.

Останні новини:  Велика Британія вагається щодо надання Україні дозволу для ударів по РФ

Сухий закон у Кардстоні: що відомо

Місто, розташоване в провінції Альберта, вперше заборонило алкоголь 1902 року. Пізніше Альберта впровадила політику заборони на всю провінцію, проте зняла заборону 1924 року. Кардстон же залишався “сухим” містом і зберігав це положення майже століття.

Місто було засноване членами Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, яка забороняє вживання алкоголю, і станом на 2021 рік 62% населення міста належали до церкви.

Останні новини:  CNN пише, що біля гольф-клубу у Флориді стріляли саме у Трампа

“Це може дуже сильно змінити наше місто. Ми не дізнаємося, поки це не станеться. Чи є в мене страхи? Так. Але я довіряю людям. Зміни можуть бути хорошими, зміни можуть бути поганими – подивимося”, – каже мер Кардстона Меггі Кронен.


uapress.kyiv.ua




1111529