Господині розповіли, як прибрати оселю без побутової хімії

03.08.2024   05:00    47
Підтримувати порядок у будинку можна досить легко навіть без використання побутової хімії. Дізнайтеся, які прості натуральні засоби допоможуть вам отримати ідеальну чистоту та свіжість.

Існує велика кількість різноманітних способів, як можна досягти неперевершеної чистоти в оселі без застосування агресивної хімії. З цією місією бездоганно впораються прості та доступні інгредієнти, котрі є завжди практично у кожного під рукою.

Зокрема, експерти стверджують, що для того, щоб у досить натуральний та безпечний спосіб провести прибирання практично будь-якої поверхні в оселі, можна скористатися розчином оцту та води. Для цього ці два інгредієнти необхідно змішати у рівних частинах та залити отриманий розчин у пульверизатор. Цей простий засіб на відмінно очищує стільниці, вікна та навіть підлоги.

Таким чином, кислоти, що містяться в оцті, здатні знищувати бактерії, тоді як вода розбавляє його, роблячи використання цього засобу безпечним для переважної більшості поверхонь. Експерти наголошують, що цей очищувач є не тільки досить дієвим, проте ще й екологічно безпечним та економічним.

Останні новини:  Ветеринари виявили найдієвіший спосіб охолодити собаку в разі перегріву

Також для вирішення складніших завдань, наприклад, очищення брудних ділянок у ванній кімнаті або ж видалення доволі стійких забруднень, чудово підійде скраб на основі харчової соди. Для цього необхідно всього-на-всього насипати соду на поверхню, з’єднати її з невеликою кількістю води для утворення пасти, а потім потерти за допомогою щітки або губки.

Останні новини:  Які місця у домі пропускають майже всі при прибиранні

Відтак, м’які абразивні якості соди допоможуть пошкодити наліт та бруд і при цьому не подряпають поверхні. Даний природний засіб безпечний для застосування та є відмінною заміною для агресивних хімічних очищувальних засобів.

Крім того, для того, щоб у натуральний спосіб освіжити повітря в оселі, можна створити спрей на основі ефірної олії. Експерти радять обирати аромати, наприклад, м’яти, цитрусових або лаванди. Для цього варто змішати декілька крапель з водою в пульверизаторі, а потім отриманий розчин розпилити по всьому приміщенню для створення приємного аромату.