Чому орхідея стала липкою: “солодкі” краплі на квітці

26.08.2024   22:22    241

Орхідея має досить примхливий характер, і їй потрібен особливо ретельний догляд. Тому не дивно, що будь-які зміни тропічної красуні викликають паніку у квітникарів. Особливо турбує, якщо орхідея липка. Подібний стан необов’язково свідчить про проблеми із квіткою.

Подробиці

Причин, через яку можуть утворитися липкі краплі кілька. І не всі вони говорять про те, що здоров’ю рослини щось загрожує. Але в будь-якому випадку варто уважно придивитися до квітки. Можливо, таким чином вона подає сигнал про помилки у догляді.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни

Основні причини, через які на квітці можуть утворитися липкі плями:

Ненормований полив. Подібне явище може стати наслідком неправильного зволоження. Наприклад, рослина довго страждала від посухи, а потім її сильно полили.

Надлишок добрив. Якщо ви сильно перегодовуєте квітку, то таким чином вона позбавляється надлишків цукру в листі.

Мучниста роса. Розпізнати хворобу можна за великими липкими краплями, які потім перетворюються на білий наліт. Згодом на листі утворюються чорні та коричневі плями.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав

Зараження кліщем, попелицею, щитівкою, червцем. Шкідників можна побачити неозброєним поглядом.

Якщо липкість викликана хворобою або шкідниками, то негайно ізолюйте квітку від інших культур та починайте лікування.

Що робити з липкою орхідеєю
Лікування орхідеї від “солодких” крапель залежить від причин їхньої появи. Якщо вони є лише нектаром рослини, то ніяких дій робити не потрібно. Закінчиться період цвітіння і вони пройдуть самі собою. Якщо ж липкість викликана неправильним доглядом, то позбутися її можна нормалізованим поливом та помірними підживленнями.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”