9 предметів побуту, які ви чистите занадто часто

16.08.2024   08:20    576

Дотримання графіка прибирання має важливе значення для того, щоб переконатися, що всі ваші справи будуть виконані. Але якщо ви часто перевантажені всіма справами зі свого списку, можливо, ви прибираєте деякі речі у вашому домі занадто часто. Замість цього зосередьтеся на створенні рутини прибирання, яка базується на фактичному використанні, факторах навколишнього середовища та особистих уподобаннях. Щоб допомогти вам заощадити час і ресурси, ми ділимося кількома побутовими речами, які, на думку експертів, ви, можливо, прибираєте занадто часто.

Підлоги

Незважаючи на те, що в офісах багато людей, підлогу часто миють занадто часто, навіть якщо вона не сильно забруднена. Це може призвести до великих витрат часу та ресурсів. Достатньо підмітати або пилососити зони з високою прохідністю через день або за потребою, а підлогу мити раз на тиждень.

Останні новини:  Гладкі п’ята без зусиль: прості лайфхаки домашнього педикюру

Сантехніка для ванної кімнати

Ванні кімнати часто сприймаються як розсадник мікробів, що може призвести до надмірного прибирання. Ми рекомендуємо протирати сантехніку, наприклад, змішувачі та ручки, в рамках регулярного прибирання ванної кімнати. Зазвичай достатньо одного-двох разів на тиждень, якщо вони не дуже забруднені.

Вікна

Вікна, як правило, миють занадто часто з естетичних міркувань, хоча вони накопичують бруд або кіптяву повільно — особливо в менш запиленому середовищі. Ви повинні мити вікна один-два рази на рік або змінювати цю частоту в залежності від факторів навколишнього середовища, таких як погода, пил або пилок.

Холодильник

Хоча підтримувати чистоту та порядок у холодильнику — хороша звичка, його не потрібно чистити так часто, як деякі інші кухонні прилади. Глибоке очищення холодильника слід проводити лише раз на місяць. Але не забувайте відразу ж прибирати випадкові розливи.

Останні новини:  Манера ходьби відбиває характер людини

Мікрохвильова піч

Якщо ви накриваєте їжу, коли ставите її в мікрохвильову піч, швидше за все, вам не потрібно так часто чистити внутрішню частину цього приладу. Люди можуть думати, що її потрібно чистити так часто, оскільки ви кладете в неї їжу, але якщо ви просто накриваєте страву, у вас не буде безладу. Глибоке очищення мікрохвильовки потрібно проводити лише раз на один-три місяці.

Дерев’яні меблі

Під час чищення дерев’яних меблів будьте обережні. Якщо ви занадто часто використовуєте дезінфікуючі спреї або засоби для чищення дерев’яних меблів, ви можете пошкодити деревину. Чистіть ці меблі в міру необхідності, коли з’являються розливи, плями або пил.

Плінтуси

Блискучі плінтуси можуть зробити ваш будинок охайнішим, але не варто перестаратися з очищенням цих поверхонь. Плінтуси мають тенденцію повільно накопичувати пил і бруд. Ви повинні чистити плінтуси раз на кілька місяців, а за потреби — проводити точкове прибирання.

Останні новини:  Як тактовно перервати розмову, не образивши співрозмовника

Кухонна комора

Люди схильні часто прибирати кухонну комору, оскільки в ній зберігаються продукти, але насправді це приміщення потребує глибокого прибирання лише раз на сезон. У проміжках між запланованими прибираннями слід переконатися, що продукти в коморі все ще безпечні для вживання, і редагувати їх приблизно раз на місяць.

Ковдра

Якщо деякі постільні речі (наприклад, простирадла та наволочки) потрібно прати приблизно раз на тиждень, то ковдра може почекати трохи довше. Більшість ковдр потрібно прати лише раз на один-два місяці, якщо на них немає плям чи забруднень.