4 способи використання цибулиння на дачі

20.08.2024   17:25    286

Цибулеве лушпиння – воістину мультифункціональний засіб, який здатний не тільки наситити ґрунт поживними речовинами, а й знищити патогенну мікрофлору.

Подробиці

Завдяки своїм корисним властивостям цей продукт, який багато аграрії-початківців необачно вважають сміттям, знайшов різноманітне застосування серед фермерів з досвідом.

Так, якщо ви помітили, що листя огірків пожовтіло, варто пригостити їх розчином на основі лушпиння від цибулі.

Останні новини:  Чим засіяти город від бур’янів

Для цього пару жмень цибулиння закиньте в емальовану 10-літрову ємність, залийте водою і кип’ятіть протягом 5 хвилин. 2 літри настояного та процідженого відвару розведіть у відрі води та обробіть їм огіркове листя. Лушпиння, що залишилася після проціджування, не викидайте – воно зарекомендувало себе як відмінний засіб для мульчування.

Останні новини:  Вирощувати ці 3 рослини – суцільне задоволення

Крім цього, лушпиння цибулі можна використовувати для стимуляції розвитку зеленої маси. Для цього знадобиться 10 г продукту на 5 літрів окропу. Підгодовувати рослини слід до цвітіння.

Якщо ж лушпиння цибулі стовкти, ви отримаєте відмінний матеріал для збереження фруктів. Грушами та яблуками необхідно заповнити поліетиленові пакети та пересипати їх лушпинням.

Нарешті, застосовувати лушпиння можна і для того, щоб продовжити термін зберігання коренеплодів. Для цього перекладіть плоди в мішечки і так само, як і у випадку з фруктами, припудріть подрібненою «лускою» цибулі. Так ви зможете запобігти розвитку грибкових хвороб.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”