Як зробити кругле обличчя худішим за допомогою контурування

15.07.2024   11:00    41

Круглі щічки – мила особливість, однак багато хто прагне надати обличчю більшої виразності та чіткості за допомогою техніки контурування. Хороша новина полягає в тому, що для цього не обов’язково бути професіоналом у макіяжі.

Візажисти розповіли про прості поради та прийоми макіяжу, за допомогою яких ви можете зробити своє обличчя візуально худішим. Правильна техніка контурування допоможе підкреслити природну красу, а розпочати варто з якісного зволоження обличчя.

Етап зволоження

Перш ніж наносити макіяж на обличчя, важливо створити основу для природного макіяжу – сяючий колір обличчя. Потрібно зволожити обличчя доглядовим засобом, який відповідає вашому типу шкіри. Якщо у вас розширені пори, можна використовувати праймер. Це допоможе закрити пори та вирівняти колір обличчя.

Останні новини:  Як зробити пастку для гризунів: спосіб боротьби з мишами

Коли зволожувальний крем вбереться, нанесіть основу – починайте з центру обличчя та розтушовуйте назовні. Не забудьте про перехід до шиї та вух. Основа не повинна бути занадто світлою або дуже темною. Занадто темний тональний крем підкреслює округлість обличчя, а світлий тон робить вас блідими.

Навіщо потрібне контурування

Сенс техніки контурування полягає підборі оптимальних відтінків. Розумна гра світла й тіні гарантує, що певні частини обличчя виділяються світлими кольорами, а інші робляться менш помітними темними відтінками.

Консистенція засобів є вирішальною для ідеального макіяжу. Якщо ваша шкіра досить жирна, краще підійдуть порошкові засоби, що матують шкіру та вбирають надлишки шкірного жиру. Якщо у вас суха шкіра, варто використовувати кремові консистенції – поживні інгредієнти запобігають висиханню шкіри.

Як зробити кругле обличчя худішим: секрет контурування

Покрокова інструкція




Контурування надає обличчю більшої глибини, підкреслюючи вилиці. Засіб для контурування має бути на 2-3 відтінки темніший за ваш колір шкіри. Уникайте ефекту мерехтіння, що може підкреслити вигини обличчя замість того, щоб приховувати їх.

Останні новини:  Досвідчені господині розкрили головні хитрощі ,як повернути колір одягу

Щоб гра світла і тіні була вдалою, спочатку нанесіть засіб для контуру в місці з’єднання лінії волосся з верхнім кінцем вуха. Тепер опустіться нижче вилиць, приблизно до рівня ваших очей. Для нанесення та розтушовування використовуйте спеціальний пензлик.

Тепер розтушуйте засіб на скроні. Невелике подвійне підборіддя також можна візуально прибрати за допомогою правильної техніки контурування. Найприродніший і найпростіший спосіб досягти такого ефекту – нанести і розтушувати засіб круговими рухами вздовж області підборіддя (від вух до середини підборіддя).

Останні новини:  Найбільш дієві методи очистити каструлю від жовтого нальоту

Ніс можна оптично подовжити, щоб обличчя виглядало стрункішим. Нанесіть засіб для контурування на праву та ліву частини носа тонким пензликом і розтушуйте. Додайте хайлайтера на центр основи носа або закріпіть результат за допомогою більш світлого коректора.

Вибираючи рум’яна, зверніть увагу на те, щоб вони були матовими. Якщо продукт містить занадто багато мерехтливих частинок, світло відбиватиметься сильніше, підкреслюючи вигини. Те ж саме стосується і вибору кольорів. Уникайте надто світлих відтінків, оскільки вони ще більше підкреслять ваші щоки.

Хайлайтер можна нанести на ті ділянки обличчя, куди природно падає світло. Зосередьтеся на центрі обличчя: окресліть перенісся, внутрішні куточки очних западин і верхню точку вилиць.