Як уповільнити старіння: знайдено один із найкращих продуктів

02.07.2024   15:00    800

Уповільнення старіння – одна з обговорюваних тем у сучасному науковому світі. Проте йдеться не стільки про запобігання зморшкам, скільки про розвиток хронічних захворювань, включаючи діабет, хвороби серця та ожиріння.

Багато фахівців сходяться на думці, що велику роль у довголітті відіграє раціон харчування. Наприклад, відомо, що жителі так званої блакитної зони часто доживають до 100-річного віку, причому основу їхньої дієти становить оливкова олія, яка додається майже до всіх страв.

Останні новини:  Чи можна захворіти від кондиціонера

Наукові дослідження неодноразово показували, що оливкова олія має численні переваги для здоров’я, почасти через високу концентрацію в ньому корисних для серця омега-3-жирних кислот.

Крім того, в ході великого дослідження, вчені дійшли висновку, що вживання оливкової олії може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера, серцево-судинних захворювань та раку. У ході наукової роботи з’ясувалося, що ті учасники, які споживали більше половини столової ложки оливкової олії щодня, мали на 19% нижчий ризик ранньої смерті від усіх причин порівняно з тими, хто використовував його рідко чи ніколи.


glamour.kyiv.ua

Останні новини:  П’ять продуктів для контролю цукру в крові і захисту від діабету 2 типу