Як правильно обрізати кущі лаванди після цвітіння в липні

09.07.2024   17:00    19

Лаванда прекрасно виглядає на клумбах та щороку стає тільки гарнішою. Щоб ваш кущик був бездоганним на наступний сезон, потрібно правильно зробити літню обрізку.

Зверніть увагу, що кущ обрізають повністю. Не чекають, коли відцвітуть окремі гілочки. Щоб легше було проводити обрізування, обв’яжіть кущ мотузкою. Так ви зберете всі гілочку до купи. Зрізати треба на ⅓ куща.

Останні новини:  Ці знаки Зодіаку знайдуть щастя всього свого життя до кінця цього року

Важливий момент, наскільки потрібно обрізати. По-перше, треба зрізати всі квіти. А стебла повинні бути обрізані на 2-3 см вище пагонів. Виходить, що на кущі буде тільки маленький зелений прошарок над основною частиною задерев’янілих частин. Їх не треба зрізати, бо можна пошкодити рослину. Це роблять на початку цвітіння, всередині або, коли кущ втратить декоративність. Найкращий час для літного обрізування — кінець липня.

Останні новини:  Як зробити ідеальний манікюр вдома: 9 порад від експертів

Літня процедура допоможе рослині набратися сил, щоб вже навесні гарно цвісти. До речі, однорічним кущам не треба квітувати. Краще раніше їх обрізати, щоб вони стали сильнішими до наступного сезону. Тоді лаванда точно вразить своїм виглядом та цвітінням.