Як позбутися неприємних запахів з мультиварки

31.07.2024   09:00    34

Мультиварки забезпечують зручність та універсальність на кухні та дозволяють готувати широкий асортимент смачних страв. Проте стійкі аромати від певних продуктів чи навіть запах пластику нових приладів можуть набридати.

Цитрусові

Цитрусові, такі як лимони і апельсини мають природні властивості боротьби з неприємними запахами. Якщо у вас під рукою немає цілих фруктів, невелика кількість лимонної кислоти спрацює так само ефективно.

Останні новини:  Як позбутися самотності у стосунках

Наповніть чашу приладу водою, потім додайте|добавляйте| шматочок лимона, апельсина або чайну ложку лимонної кислоти. Увімкніть мультиварку в режим кип’ятіння і залиште воду кипіти приблизно на 20 хвилин. Пар, що утворюється, звільнить освіжаючий цитрусовий аромат, який ефективно нейтралізує будь-які запахи.

Оцет

У кухнях часто є цей універсальний інгредієнт, який творить дива в усуненні неприємних запахів. Змішайте в рівних частинах воду та оцет. Змочіть у розчині ганчірку або губку і ретельно протріть внутрішні стінки мультиварки.

Залишіть оцтовий розчин приблизно на 5 хвилин, щоб він ретельно поглинув та нейтралізував будь-які застарілі запахи. Промийте чисту воду, щоб повністю видалити залишки. Залиште мультиварку з відкритою кришкою для провітрювання принаймні на півдня, щоб запахи вивітрилися.

Останні новини:  Психолог розповіла, як боротися із хронічним стресом

Активоване вугілля

Активоване вугілля має властивості поглинання, що робить його відмінним вибором для боротьби з неприємними запахами в мультиварці. Подрібніть упаковку таблеток активованого вугілля та покладіть їх у чашу приладу. Щільно закрийте кришку та залиште вугілля діяти протягом ночі.

До ранку активоване вугілля ефективно поглине небажані запахи, і ваша мультиварка пахне свіжістю. Просто викиньте вугілля і протріть чашу перед використанням.

Останні новини:  Правильне сушіння рушників та килимків: забудьте про сирість у ванній кімнаті