Тріумф Трампа. Поранення додало популярності

19.07.2024   14:21    34

Тріумф Трампа. Поранення додало популярності

Фото: Getty Images

Трамп снова на коне

18 липня Трамп має офіційно погодитися з рішенням Республіканської партії номінувати його як кандидат у президенти США.

Поки демократи намагаються переконати Джо Байдена вибути з президентських перегонів, республіканці навпроти згуртувалися довкола Дональда Трампа. Після замаху популярність Трампа пішла вгору. Американський телеканал CNN наголошує на непередбачуваному дисбалансі, який зараз відбувся у передвиборчих перегонах у США. Трамп тріумфує в той час, як Джо Байден переживає «свої гірші часи» — після невдалих дебатів, на тлі численних закликів демократів вийти з гонки, а тепер і захворівши на COVID-19.

Культ вуха

Республіканці масово прийшли на з’їзд партії, який проходить цими днями в Мілуокі, з пов’язками на одному вусі або їхньою імітацією — на знак підтримки Трампа після поранення внаслідок замаху.

18 липня Трамп має офіційно погодитися з рішенням Республіканської партії номінувати його як кандидата в президенти США — «здійснивши один із найбільш приголомшливих камбеків у політичній історії після його спроби «вкрасти» вибори 2020 року, безпрецедентного кримінального засудження і переживши замах на вбивство», пише CNN.

Втім, про повний камбек Трампа можна буде говорити лише в тому випадку, якщо він дійсно виграє вибори і стане другим президентом в історії США, якому вдалося повернутися до Білого дому після перерви та першого терміну. Досі це вдавалося лише Гроверу Клівленду наприкінці ХІХ століття — він був 22-м та 24-м президентом США. Трамп може стати 45-м та 47-м.

Останні новини:  Путін прибув у Монголію

У такому разі новий зліт Дональда Трампа буде ще неймовірнішим, ніж його несподівана перемога на виборах 2016 року.

Проблемний партнер

Обраний Дональдом Трампом на посаду віце-президента Джей Ді Венс у своїй першій промові в цій якості на національному з’їзді Республіканської партії в Мілуокі обіцяв боротися за права американців із робітничого класу, які, за його словами, були «відкинуті та забуті» демократами.

Більшість американців до вечора середи мало знали про Венса. Згідно з опитуванням CNN у червні, 13% зареєстрованих виборців висловили сприятливу думку про Венсу, а 20% — несприятливу. Майже дві третини або ніколи не чули про нього, або важко сказати про нього хоч що-небудь.




Венс свого часу був непримиренним противником Трампа, назвавши його одного разу «американським Гітлером», але згодом став одним із найнадійніших прихильників колишнього президента.

Останні новини:  Популярність Гарріс росте серед жінок

Венс допоміг сформувати популістські інстинкти Трампа в політичну програму, а будучи досить молодою людиною, він має всі шанси продовжити рух Трампа Зробимо Америку знову великою і після другого терміну свого напарника.

У своїй промові він не згадав про війну в Україні і взагалі мало говорив про зовнішню політику, яка була темою третього дня партійної конференції. Венс сказав, що союзники США повинні розділити тягар забезпечення миру в усьому світі, а Америка уникатиме конфліктів, але «завдасть сильного удару», якщо її спровокують.

У його промові прозвучало багато основних постулатів трампізму: він пообіцяв віддати перевагу вітчизняному виробництву перед китайським імпортом і попередив союзників, що їм більше не вдасться задарма користуватися допомогою Вашингтона у справі забезпечення світової безпеки.

Останні новини:  В Венесуелі видали ордер на арешт на лідера опозиції

Венс виступав проти законопроекту про виділення Україні нового пакету допомоги у розмірі 60 млрд. доларів. У квітні цього року Венс опублікував стовпчик у газеті New York Times під назвою Цифри з приводу України не сходяться, в якій пояснив причини такої позиції.

“Проблема України – це не Республіканська партія, це математика, – писав Венс. — Україні потрібно більше солдатів, аніж вона може знайти, навіть за умови реалізації драконівської мобілізаційної політики. І їй потрібно більше обладнання, аніж США можуть надати”.

Венс стверджував, що Україні доведеться прийняти жорстоку реальність, утвердити оборонну стратегію і якнайшвидше піти на переговори з Росією. «Але для цього як американські, так і українські лідери повинні ухвалити, що заявлена ​​мета війни президента України Володимира Зеленського — повернення до кордонів 1991 року — це фантастика», — писав Венс.


korrespondent.net