Росія буде ще більш ворожою, у НАТО є лише одна стратегія, – президент Естонії

09.07.2024   07:00    40

Північноатлантичний Альянс має бути готовим до того, що у наступному десятилітті Росія буде більш ворожою.

Про це під час зустрічі з лідером Литви Гітанасом Науседою заявив президент Естонії Алар Каріс, повідомляє Естонська громадська телерадіомовна компанія ERR. “З цією метою НАТО має хороші плани колективної оборони, які повинні бути наповнені необхідними силами і системами озброєння”, – підкреслив він.

На думку Каріса, варто обговорити підвищення витрат на оборону до 2,5-3% ВВП, оскільки існуючих 2% може бути недостатньо. Також необхідно приділити увагу підсиленню протиповітряної оборони країн-членів Альянсу.

Останні новини:  У Франції представили новий уряд

Він додав, що головними темами саміту НАТО у Вашингтоні стануть повна, довгострокова та ефективна підтримка України, а також посилення готовності НАТО протистояти загрозі з боку Росії. “Альянс має надіслати чіткий сигнал, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Членство України в НАТО не підлягає обговоренню, процес членства є незворотнім”, – підкреслив президент.

Він назвав “нав’язаний мир” тимчасовим та виступив за притягнення Росії до відповідальності за її злочини. Крім того, естонській лідер розповів, що вони планують виділяти на допомогу Україні щонайменше 0,25% свого ВВП.

Останні новини:  Європарламент закликав зняти з України обмеження на удари по території РФ

“Якщо територіальна цілісність і суверенітет України не будуть поважатися, це призведе до нових і більших воєн у майбутньому. Росія та інші агресори тільки заохочуватимуться до нових нападів. Саме тому єдина стратегія, яка зараз працює, – це максимально підтримувати Україну. НАТО вдалося успішно подолати колишні вагання щодо військової допомоги Україні. Не повинно бути жодних обмежень для подальшої допомоги”, – сказав Каріс.

Останні новини:  Трамп відмовився від дебатів з Гарріс на CNN: «Занадто пізно»


uapress.kyiv.ua