Польща та Норвегія навчають українських військових використанню та обслуговуванню танків Leopard

31.07.2024   23:00    51

Цей тренінг, який проводять інструктори з країн-членів НАТО Польщі та Норвегії, спрямований на підвищення спроможності української армії в її поточній обороні від Росії.

Leopard 2A4 є ключовим активом для багатьох армій НАТО, у тому числі Норвегії та Польщі. Навчальна програма є частиною Місії військової допомоги Європейського Союзу на підтримку України (EUMAM UA) і покликана зробити українські сили більш самодостатніми у військовій підготовці.

WO Марцін Храбонщ з Війська Польського підкреслив важливість цієї підтримки:

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

«Українці, скажімо так, наші брати-слов’яни. Інша справа, що наша держава межує з Україною. Тож у певному сенсі ми прифронтова держава, тому перемога України в наших інтересах, тому що ми можемо бути наступними у війні».

Інструктор норвезької армії пояснив мету навчання:

«Ми прагнемо дати українцям можливість стати більш самодостатніми у навчанні інших українців на основному бойовому танку».

Останні новини:  Румунія попросила Україну збивати російські безпілотники, що летять на її територію, – FAZ

Ця ініціатива є частиною ширших зусиль НАТО щодо підтримки України. На нещодавньому Вашингтонському саміті члени НАТО пообіцяли надати Україні мінімальну базову військову допомогу в 40 мільярдів євро протягом наступного року. Це важливе зобов’язання підкреслює постійну підтримку Альянсом суверенітету та територіальної цілісності України.

Навчання включає комплексний інструктаж як з оперативного використання, так і з технічного обслуговування танків Leopard 2A4, гарантуючи, що ЗСУ можуть самостійно підтримувати свою техніку. Leopard 2A4, відомий своєю вогневою міццю, захищеністю та мобільністю, є життєво важливим компонентом сучасної бронетехніки, і володіння цією системою підвищить боєздатність українських танкістів.

Останні новини:  У Білому домі заперечили, що Байден не зможе добитися мирної угоди в Газі

Ця навчальна місія також зміцнює зв’язки між членами НАТО та Україною, сприяючи тіснішій співпраці та взаємній підтримці перед обличчям спільних викликів безпеці. Оснащуючи українські сили передовими навичками та знаннями, НАТО відіграє вирішальну роль у підвищенні стійкості та готовності української армії.





wheel-news.com