Південна Корея назвала умови надання зброї Україні

09.07.2024   08:45    34

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль

Південннокорейський президент Юн Сок Йоль заявив, що Сеул орієнтуватиметься на розвиток взаємовідносин Москви та Пхеньяна.

Південна Корея назвала умови надання зброї Україні

Фото: Getty Images

Сеул ухвалюватиме рішення про підтримку Києва зброєю, орієнтуючись на те, як діятиме новий військовий пакт між Москвою та Пхеньяном. Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль в інтерв’ю Reuters.

За його словами, мова про такі галузі, як торгівля зброєю, передача військових технологій і допомога стратегічними матеріалами.

Останні новини:  Ізраїль заявив про знищення сотень установок Хезболли

Юн заявив, що обговорить з лідерами НАТО явну загрозу, яку Північна Корея становить для Європи, поглиблюючи військові зв’язки з Росією, попередивши, що Москві доведеться обирати між двома Кореями, в яких лежать її справжні інтереси.

Відносини між Південною Кореєю та Росією зіпсувалися після того, як Москва отримала партії балістичних ракет та артилерії з Пхеньяну для війни проти України.

Південна Корея висловила протест, коли Путін відвідав Пхеньян у червні та підписав із лідером Кім Чен Ином договір, що передбачає взаємну оборону.

Останні новини:  У Німеччині штрафують за шум від дітей

Юн, що став першим південнокорейським лідером, який був присутнім на саміті НАТО в 2022 році, збирається вирушити на захід у Вашингтоні, беручи участь у подібній зустрічі втретє.

Південна Корея разом з Австралією, Японією та Новою Зеландією складає четвірку азіатсько-тихоокеанських партнерів, які приєднаються до переговорів 10 та 11 липня.

Юн наполягає на зміцненні зв’язків у сфері безпеки з Європою та іншими союзниками США, щоб стримати ядерну та ракетну загрозу Північній Кореї.

Останні новини:  Rheinmetall показала найпередовіший танк країн НАТО

Південна Корея виведе своє партнерство з НАТО на новий рівень у вересні за допомогою навчань з кіберзахисту, в яких вона планує взяти участь країн-членів НАТО, організованих розвідувальною агенцією країни, сказав Юн.


korrespondent.net