Підводні човни РФ двічі помічали біля Ірландського моря

02.07.2024   20:00    320

Російські ударні підводні човни двічі проводили місії навколо Ірландського моря з моменту вторгнення в Україну в 2022 роціПідводні човни РФ двічі помічали біля Ірландського моря - ЗМІ

Безпрецедентний крок Кремля змусив військових Великобританії вжити заходів для захисту британських та ірландських вод.

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну російські ударні підводні човни двічі здійснювали місії поблизу Ірландського моря, яке відокремлює острів Ірландія від Великої Британії. Перший відомий випадок відбувся близько 18 місяців тому, а другий — зовсім недавно. Про це у понеділок, 1 липня, пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Останні новини:  У Лукашенка іранські "шахеди" представили як "вітчизняну розробку"

Співрозмовники журналістів зазначили, що масштаби переміщень російських підводних човнів вийшли за межі того, що раніше фіксували у Британії.

Вони додали, що офіційні особи США знали про рух субмарин.

Як пише видання, йдеться про російські підводні човни класу «Кіло», які є носіями ракет «Калібр», також озброєні морськими торпедами й мінами.

«Розміщення Росією підводних човнів довкола Британії та Ірландії може бути спробою виявити потенційні слабкі місця у їхній морській обороні або спробою залякати Сполучене Королівство у відповідь на підтримку України», — пише Bloomberg.

Останні новини:  У США стався вибух на оборонному заводі: там виготовляли снаряди для України


korrespondent.net