Паузи перед відповідями знижують ступінь довіри

31.07.2024   01:00    45

Американські психологи прийшли до цікавого висновку про те, що якщо перед відповіддю на якесь питання людина робить паузу, то ступінь довіри її співрозмовника знижується. У нашій підсвідомості правдиві люди відповідають на всі питання без запинки.

Американська психологічна Асоціація провела цікаве дослідження, яке показало, що чим довше в розмові з якоюсь людиною зависають паузи, тим менше довіри до нього відчувають люди.

Останні новини:  Як позбутися самотності у стосунках

Якщо хтось надовго замислюється про те, як краще відповісти на те чи інше питання, то навіть на рівні підсвідомості віра в його слова знижується. У більшості панує судження про те, що чесні люди над відповідями не замислюються, а ось брехунам потрібно придумати відповідну версію.

Останні новини:  Як боротися із спітнілими вікнами: поради від досвідчених господарів квартир

Його автори підкреслюють, що оцінка щирості наших співрозмовників – найважливіша частина соціального спілкування. І ось тепер доведено, що швидкість відповіді на питання також вкрай важлива для оцінки щирості людини. Дослідження складалося з серії експериментів, в яких взяли участь понад 7 500 жителів США, Великобританії та Франції.

Добровольці або слухали якісь аудіоповідомлення і переглядали відео, або читали акаунти людей, які відповідали на прості питання на зразок того, чи подобається їм тістечка, зроблені друзями, і чи не крали вони грошей на роботі. При кожному сценарії час відповіді бувало різним – від миттєвого до десятисекундної паузи. А потім добровольці повинні були оцінити щирість співрозмовників за спеціальною шкалою.

Останні новини:  Як відмити зі склокерамічної поверхні молоко, що збігло під час кипіння

Джерело zhenskiy.kyiv.ua