Кремль відреагував на рішення Байдена

23.07.2024   18:41    25

Кремль відреагував на рішення Байдена

Фото: Getty Images

Дмитро Пєсков дав оцінку Камалі Гарріс

Дмитро Пєсков не очікує «нічого хорошого» від адміністрації США для Росії в найближчі півроку.

У Москві не здивовані рішенням президента США Джо Байдена про вихід із боротьби за президентське крісло на виборах у листопаді. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у понеділок, 22 липня.

«Чесно кажучи, в останні роки те, що відбувається в США, навчило нас не дивуватися нічому. Тому сильно ми не були здивовані», – заявив він журналістам, відповідаючи на відповідне питання.

Останні новини:  У Китаї заборонили іноземцям усиновлювати дітей

При цьому, наголосив Пєсков, «справді, ми дуже уважно відслідковуємо розвиток подій у США, і це зрозуміло, власне, так само, як і перебіг розвитку у всіх інших великих країнах світу».

Разом з тим Пєсков не очікує «нічого хорошого» від адміністрації США в найближчі півроку.

Останні новини:  У Пентагоні назвали штати, які отримують найбільші інвестиції від військової допомоги Україні

«Нічого хорошого там чекати не доводиться, судячи з настрою, який превалює у політичному істеблішменті США. Звичайно, США так чи інакше продовжуватимуть цю допомогу (Україні – ред.)… Це не сприяє врегулюванню конфлікту навколо України, а веде до його затягування», – сказав він.

Також у Пєскова попросили дати оцінку Камалі Гарріс як потенційному кандидату у президенти США від Демократичної партії в контексті російсько-американських відносин.

Останні новини:  Питання на $6 мільярдів: у Пентагон розповіли, що буде з коштами для України

«Наразі ми не можемо якось оцінювати потенційну кандидатуру пані Харріс з погляду наших двосторонніх відносин, бо досі якогось її внеску у наші двосторонні відносини не було помічено. Були деякі заяви, які рясніли досить недружньою стосовно нашої країни», – зазначив речник Кремля.


korrespondent.net