Генсек ООН звернувся із закликом до світу

24.07.2024   21:21    32

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш напередодні Олімпійських ігор, які проходитимуть у Парижі, закликав до миру.

У відеозверненні до 142-ї сесії МОК він заявив, що Олімпійський рух та ООН мають спільну місію та однакові ідеали. “Нести надію. Виходити за межі культур. Об’єднувати людей. Сприяти взаємній повазі та чесній грі”, – запевняє Гутерріш.

Останні новини:  У США зробили заяви щодо завершення війни в Україні

Його послання буде транслюватися на церемонії відкриття Олімпіади. “У дусі Олімпійського перемир’я я закликаю всіх скласти зброю. Будуйте мости. Зміцнюйте солідарність. І прагніть до кінцевої мети: миру для всіх”, – закликав генеральний секретар ООН.

Олімпійське перемир’я

Нагадаємо, що раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав до припинення вогню в основних конфліктах, які наразі тривають у світі, на час проведення Олімпійських ігор.

Кремлівський правитель Путін відповів, що Росія не має дотримуватися принципів Міжнародного олімпійського комітету, якщо її спортсменів усунули від участі у змаганнях.

Останні новини:  Питання на $6 мільярдів: у Пентагон розповіли, що буде з коштами для України

Президент України Володимир Зеленський сказав, що з Росією такі “перемир’я” не працююють – вона лише викорстає цей час на свою користь.


uapress.kyiv.ua