Чи дозволять США бити ракетами ATACMS вглиб Росії: представник Білого дому дав відповідь

12.07.2024   15:21    37

Сполучені Штати Америки не змінили своєї позиції щодо завдання ударів переданими Україні ракетами ATACMS вглиб Росії. Заборона на їх застосування по обʼєктах, розташованих на території країни-агресорки, продовжує діяти.

Про це із посиланням на заяву радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана повідомила в соцмережі Х кореспондентка видання Bloomberg Дженніфер Джейкобс.

“Наша політика не змінилася”, – наголосив Салліван.

Удари по РФ західною зброєю: це варто знати

У Державному департаменті США обговорюють з Україною можливість зняття обмежень на застосування наданої Штатами далекобійної зброї. Про це сказав заступник помічника Держсекретаря США Кріс Сміт.

Останні новини:  Президентка Єврокомісії їде до Києва: у тому причина

Раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що виступає за зняття з українських військових обмежень на використання переданої допомоги. Це вже не перша його заява на цю тему.

Водночас новий прем’єр-міністр Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може використовувати передані ракети Storm Shadow для ударів по військових цілях на території Російської Федерації. Представник лейбористів, які перемогли на парламентських виборах у Великій Британії, погодився, що Київ має вирішувати, як використовувати ракети Storm Shadow, надані Лондоном.

Останні новини:  Смертоносні повені посилили економічну напруженість в Центральній Європі


uapress.kyiv.ua