Заморожую звичайний кефір та отримую ідеальний крем-сир

21.06.2024   19:31    827

Приготувати крем-сир у домашніх умовах, це простіше пареної ріпи. Жодних особливих навичок не потрібно . Впевнена, багато господиньок знають спосіб приготування, але не всі можуть поділитися своїм досвідом із новачками в кулінарії.

Нічого страшного, я ділюся будь-якими рецептами і навіть найпростішими. З крем-сиром можна приготувати крем-чіз для тортів та панкейків, а можна зробити пікантну намазку із зеленню та різними спеціями.

Знадобиться упаковка кефіру, у мене 2,5% жирності. З 900 мл кефіру вийшло 300 г сиру та 600 мл сироватки.

Останні новини:  Чим можна замінити молоко в каві

Насамперед відправила упаковку кефіру в морозильну камеру до повного заморожування. У мене заморожувалося одну добу. Можливо, заморозилося раніше, але я дістала рівно за добу.

На сито чи друшляк виклала марлю. Витягла заморожений кефір із упаковки та виклала на марлю. Залишила за кімнатної температури на ніч. Можна підв’язати краї марлі та підвісити так, щоб сироватка стікала у миску.

На фото краї брикету звисають, пізніше розколола на дві частини і все вмістилося, як треба .

Останні новини:  Як просто заморозити вишні без кісточок

Готово, можна готувати різні смаколики. З сироватки печу млинці, вони завжди виходять чудові. До речі, якщо не плануєте відразу використовувати сироватку, то перелийте у пластикову пляшку і приберіть у морозилку.

Смак залежить від кефіру, адже буває кефір кислуватий, у мене був вдалий, без зайвої кислинки.




Сирна маса і так дуже смачна, можна їсти без усього. Я додала сіль, часник та кріп для намазки на хліб. Іноді додаю в’ялені томати теж дуже смачно.

Останні новини:  Як приготувати соус до картопля по-селянськи

Напишіть у коментарях, готуєте крем-сир у такий спосіб?


dailynews.kyiv.ua