У Парижі показали новий танк Leopard 2A8

19.06.2024   11:09    35

На виставці озброєння Eurosatory 2024 у Парижі відбулася світова прем’єра серійного танка Leopard 2А8. Нагадаємо, що прототип дебютував минулого року на IDET у Брно. Найновіша версія Leopard 2 отримала багато змін. Почнемо з багатошарової броні – зі сталі, вольфраму, композитного наповнювача та кераміки. З’явився активний радіолокаційний захист EuroTropy із охватом на 360 градусів. Танк також оснащений передовою системою керування вогнем та тепловізором третього покоління.

Останні новини:  Генсек НАТО: Авторитарні сили зближуються дедалі більше на тлі війни в Україні

На особливу увагу заслуговує гладкоствольна 120-мм гармата L55 (довжина в калібрах), яка забезпечує більш високу початкову швидкість снарядів і кращу точність, ніж модель L44. Тепер можливе використання боєприпасів DM11 – із програмованим часом підриву.

Leopard 2А8 отримав модернізовану торсіонну підвіску, що покращує його ходові якості. У рух машину наводить 1600-сильний турбодизель, що забезпечує максимальну швидкість 70 км/год. Запас ходу дорівнює 450 км. Танк також оснащений допоміжним ДВЗ для заряджання акумуляторів. Також є комплексна система пожежогасіння.



autocentre.ua

Останні новини:  Румунія планує створити навчальний центр для українських морпіхів