Трамп пригрозив позбавити Україну допомоги ще до свого переобрання

16.06.2024   20:00    352

Експрезидент США та претендент на посаду глави Білого дому Дональд Трамп критично висловися про масштаби надання підтримки Україні, а також пригрозив зупинити фінансову допомогу. Відповідну заяву політик озвучив під час передвиборчого заходу Turning Point USA у штаті Детройт.

За словами Трампа, його не задовольняє рівень підтримки Києва Вашингтоном, оскільки нібито запити України “ніколи не припиняються”.

Останні новини:  Північна Корея просить Росію допомогти з ядерною і далекобійною зброєю

“Я думаю, Зеленський, ймовірно, найкращий продавець серед усіх політиків, що колись жили. Щоразу, коли він приїжджає до нашої країни, він йде з 60 млрд доларів… Він тільки-но поїхав 4 дні тому з 60 мільярдами, приїхав додому та оголошує, що йому треба ще 60 мільярдів. Це ніколи не скінчиться. Я це розв’яжу ще до того, як візьму Білий дім”, — висловився Трамп.

Останні новини:  У США помер найвищий собака у світі

Разом з цим колишній американський лідер заявив, що симпатизує президенту України Володимиру Зеленському через його поведінку під час скандалу у 2019 році. Тоді Зеленський не підтвердив, шо з боку Трампа надходили погрози.

Вибори президента США

Чергові вибори президента Сполучених Штатів заплановані на листопад 2024 року. Основними претендентами на найвищу державну посаду є чинний американський лідер Джо Байден та колишній президент Дональд Трамп. При цьому 15 червня Байдену і Трампу вдалося домовитися про проведення перших передвиборчих дебатів.

Нагадаємо, 13 червня Дональд Трамп вкотре виступив проти продовження військової допомоги Києву з боку Білого дому. При цьому республіканець зазначив, що не бачить вигоди від перемоги України у війні, яку розв’язала Росія.

Останні новини:  У Держдепі розповіли, чого Україні очікувати від саміту НАТО


expert.in.ua